ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Μακελειό με τουλάχιστον 14 νεκρούς στην Καλιφόρνια - Δεν αποκλείουν τρομοκρατική ενέργεια


Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 17 τραυματίστηκαν την Τετάρτη στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνια, όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά τη διάρκεια μιας εορταστικής συγκέντρωσης υπαλλήλων σε κρατική υπηρεσία υποστήριξης ατόμων με αναπτυξιακές δυσκολίες.


 Δύο φερόμενοι ως δράστες της επίθεσης αυτής -ένας άνδρας και μια γυναίκα- που επέβαιναν σε ένα μαύρο όχημα 4Χ4 σκοτώθηκαν στη συνέχεια από την αστυνομία σε ανταλλαγή πυροβολισμών που σημειώθηκε σε οδικό άξονα.

 «Και οι δύο ήταν οπλισμένοι με ένα πυροβόλο όπλο και ένα περίστροφο», δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Τζάροντ Μπούργκουαν σε συνέντευξη Τύπου. Από την πλευρά του ο Ντέιβιντ Μπόουντιτς, αξιωματούχος του FBI στο Λος Άντζελες, δεν επιβεβαίωσε, αλλά ούτε και απέκλεισε την υπόθεση να επρόκειτο για μια τρομοκρατική ενέργεια. «Είναι μια πιθανότητα, αλλά δεν το γνωρίζουμε» δήλωσε σε δημοσιογράφους.

 Ένα τρίτο άτομο συνελήφθη, αλλά ακόμη δεν έχει αποδειχθεί μια ανάμειξή του στην επίθεση, σημείωσε ο ίδιος. Οι δύο ύποπτοι που σκοτώθηκαν φαινόντουσαν, όπως πρόσθεσε, αποφασισμένοι, καθώς εκτός από τον οπλισμό τους ήταν ντυμένοι με στολές παραλλαγής. Ωστόσο ο ίδιος δεν διευκρίνισε αν οι δράστες ήταν δύο ή τρεις.
 
 Το NBC News μετέδωσε ότι ένας από τους υπόπτους αναγνωρίστηκε από πολλές πηγές ως ο Σιέντ Φαρούκ. Με το όνομα αυτό βρίσκεται καταχωρημένος ένας υπάλληλος της υπηρεσίας υγείας της κομητείας του Σαν Μπερναρντίνο. Οι υπάλληλοι της υπηρεσίας αυτής έκαναν χθες τη γιορτή στην οποία άνοιξαν πυρ οι άγνωστοι.

 Οι δύο δράστες που έπεσαν νεκροί από αστυνομικά πυρά είναι οι Σάγεντ Ρίζβαν, 28 ετών, Αμερικανός πολίτης και κάτοικος της περιοχής, και η Τασφίν Μαλίκ, μία 27χρονη γυναίκα, άγνωστης υπηκοότητας.

koutipandoras.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.