ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή


 Ανοιχτά θα είναι, προαιρετικά, τα καταστήματα αυτήν την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος για την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές πριν από τα Χριστούγεννα. Για το θέμα εξέδωσε διευκρινιστική εγκύκλιο η συνομοσπονδία των εμπόρων, ενώ την ίδια ώρα η ομοσπονδία των εμποροϋπαλλήλων έχει κυρήξει 24ωρη απεργία.

 Όπως διευκρινίζει η ΕΣΕΕ, σύμφωνα με το άρθρο 16 ν. 4177/2013, η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων επιτρέπεται προαιρετικά τις δύο Κυριακές πριν την ημέρα των Χριστουγέννων, δηλαδή στις 13 και στις 20 Δεκεμβρίου 2015 και την τελευταία Κυριακή του έτους, ήτοι την 27 Δεκεμβρίου 2015.

 Η λειτουργία κατά τις παραπάνω Κυριακές περιλαμβάνει καταστήματα κάθε είδους, μορφής και μεγέθους και είναι προαιρετική. Η απασχόληση των εργαζομένων τις Κυριακές αυτές είναι νόμιμη και αμείβεται σύμφωνα με τις κοινές διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας που ορίζουν πρόσθετη αμοιβή για εργασία κατά τις Κυριακές και αργίες.

 Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου, όσοι από τους εργαζόμενους απασχοληθούν τις συγκεκριμένες Κυριακές, θα πρέπει να λάβουν ως πρόσθετη αμοιβή το 75% του 1/25 του νόμιμου μηνιαίου μισθού τους ή του νόμιμου ημερομισθίου τους.

 Επί πλέον, όσοι απ’ αυτούς εργαστούν πάνω από πέντε ώρες, δικαιούνται αναπληρωματική ανάπαυση (ρεπό) 24 συνεχόμενων ωρών, μέσα στην επόμενη εβδομάδα της Κυριακής που εργάστηκαν.

ΠΗΓΗ:pronews.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.