ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Γεωργία: Ρωσικό ελικόπτερο παραβίασε τον εναέριο χώρο μας


 "Ξύπνησαν" τα φαντάσματα του παρελθόντος στα κράτη που συνορεύουν με την Ρωσία.

 Συγκεκριμένα η Γεωργία κατηγόρησε τη Ρωσία, ότι παραβίασε τον εναέριο χώρο της με στρατιωτικό της ελικόπτερο. Όπως αναφέρει το γεωργιανό υπουργείο Άμυνας, ρωσικό ελικόπτερο τύπου Mi-8 «ξεπέρασε τη γραμμή των κατεχόμενων γεωργιανών εδαφών», δηλαδή τα σύνορα της φιλορωσικής αποσχισθείσας γεωργιανής επαρχίας της Νότιας Οσετίας με την υπόλοιπη Γεωργία, ενώ αποχώρησε μετά από λίγα λεπτά.


 Η Τιφλίδα έκανε λόγο για προκλητικό γεγονός (δηλαδή για μαλακίες υποκινούμενες απο την Δύση), το οποίο αποτελεί απειλή για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή. Νότια Οσετία και Αμπχαζία, επαρχίες της Γεωργίας οι οποίες έχουν κηρύξει την «ανεξαρτησία» τους με την υποστήριξη της Ρωσίας, θεωρούνται από την Τιφλίδα ως κατεχόμενο από τη Ρωσία εθνικό έδαφος.

 Η Ρωσία είχε πολεμήσει με τη Γεωργία επί πέντε ημέρες τον Αύγουστο του 2008 όταν Γεωργιανός πρόεδρος  ήταν  ο νομομαθής Μιχαήλ Σαακασβίλι, ο οποίος στηριζόμενος στις "πλάτες" των Η.Π.Α, εισέβαλε στην επαρχία της νότια Οσετίας και της Αμπχαζίας.

 Η Δύση δεν ανταπεξελθηκε τότε στις υποσχέσεις της, αφήνοντας ξεκρέμαστο τον Σαακασβίλι να τρώει τις γραβάτες του δημόσια, όταν αντιλήφθηκε την βλακεία που έκανε προκαλώντας την Ρωσία. Τότε η Ρωσία, είχε εκδιώξει τον γεωργιανό στρατό από το έδαφος των δύο επαρχιών.

 Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αρνήθηκε ότι παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο της Γεωργίας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.