ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Συνέντευξη Τσίπρα: Ωμός εκβιασμός στους βουλευτές του - «Σας έβαλα με λίστα και άρα θα ψηφίζετε!»

Με αδικαιολόγητη σιγουριά και υπεροπτικό ύφος ο κ. Τσίπρας τόνισε οτι δεν φοβάται για την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία διότι όπως είπε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τους τοποθέτησε με λίστα και άρα - ούτε λίγο, ούτε πολύ - είναι υποχρεωμένοι να ψηφίζουν αυτά που τους υποδεικνύει! - Δεν είπε κουβέντα για τους εκπροσώπους της διαπλοκής τους οποίους για πολλοστή φορά απέφυγε να κατονομάσει.

Τουλάχιστον τραγική ομολογία για έναν υποτίθεται... αριστερό πρωθυπουργό που χρησιμοποιεί την Κ.Ο. ως «στρούγκα» προβάτων.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι βουλευτές του ήξεραν όταν έμπαιναν στις λίστες τι πρόκειται να ψηφίσουν, ομολογώντας ουσιαστικά ότι τους «διόρισε» σε βουλευτικές θέσεις και άρα πρέπει να υπακούν στα κελεύσματα του ιδίου και των τροϊκανών.

«Οι κυβερνήσεις πρέπει να τηρήσουν ένα πρόγραμμα. Είχαμε εκλογές και αμέσως μετά μια δύσκολη συμφωνία. Οι εκλογές έγιναν με λίστα με τους πολίτες να γνωρίζουν τη συμφωνία. αν υπάρξουν διαφοροποιήσεις θα είναι ύποπτη. Δεν μπορεί να κρύβεσαι τις λίστες και μετά να διαφοροποιείσαι. Εχω εμπιστοσύνη στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Αν διαφωνείς δεν μπορεί να είσαι υποψήφιος. Κανείς δεν μπορεί να έχει μεγαλύτερη ευαισθησία από εμάς» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Ένας... μικρός Αντώνης Σαμαράς μόλις γεννήθηκε

Ο κ. Τσίπρας ακολουθώντας το σύνδρομο του Αντώνη Σαμαρά εμφανίστηκε γαντζωμένος στην καρέκλα λέγοντας: «Ακόμα κι αν κάτι δεν πάει καλά σε κάποιο νομοσχέδιο δεν σημαίνει ότι θα χάσω τη δεδηλωμένη... η δεδηλωμένη χάνεται με ψήφο εμπιστοσύνης και εγώ την έχω κερδίσει 2 φορές μέσα σε έξι μήνες».

Κατά τη διάρκειά του ο κ. Τσίπρας δεν «έβγαλε» καμία απολύτως είδηση για τα καυτά ζητήματα που απασχολούν το σύνολο του ελληνικού λαού.

Δεν είπε απολύτως τίποτα για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τα ξένα funds, δεν είπε τίποτα για τις μειώσεις των μισθών, των συντάξεων και τη βαριά φορολογία που έχει συντρίψει τον κοινωνικό ιστό.

Δεν βρήκε ούτε μια κουβέντα να πει για το σύνολο του ελληνικού λαού που σέρνεται στις ουρές για να πάρει τα επιδόματα πείνας και τα κουπόνια σίτισης που μοιράζει η κυβέρνησή του.

Δεν είχε να «πουλήσει» ούτε καν μια στάλα ελπίδας για το αύριο ενός λαού δυστυχισμένου που η αξιοπρέπειά του εξακολουθεί να είναι σκισμένη κουρελού... και κατά περίεργο τρόπο έβρισκε τη διάθεση να χαμογελάει μιλώντας για τα προβλήματα της χώρας. 

Δεν είπε κουβέντα για τους νταβατζήδες

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι δεν έχει ανάγκη κανέναν ούτε για οικουμενική κυβέρνηση, ούτε για διεύρυνση διότι όπως είπε αισθάνεται ισχυρός με 153 βουλευτές και τόνισε ότι η κυβέρνησή του έχει ορίζοντα τετραετίας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η στάση του για τους καναλάρχες της διαπλοκής όπου για άλλη μια φορά έμεινε μόνο στις εντυπώσεις και στα ευχολόγια αποφεύγοντας να κατονομάσει τους εκπροσώπους της διαπλοκής.

Το μόνο που κατάφερε να ψελλίσει είναι το ακόλουθο: «Δεν είμαι χρυσός οδηγός για να λέω ονόματα για τη διαπλοκή... βάζω κανόνες, δεν έχω διάθεση ρεβανσισμού. Λέω ότι αυτό τελείωσε, θέλετε να με χτυπάτε, κανένα πρόβλημα, αλλά θα πληρώσετε όπως όλοι. Το τρίγωνο της αμαρτίας είναι το πολιτικό, τραπεζικό και το μιντιακό σύστημα, που δανείζονται όταν άλλοι δεν μπορούν να δανείζονται και σε αντάλαγμα στηρίζουν πολιτικά κόμματα. Αυτό είναι μια παθογένεια των τελευταίων χρόνων, δεν υπήρχε παλιά. Δε λέω ότι είμαστε οι άγιοι, αλλά πρέπει να κάνουμε μία τομή για να αναπνεύσει ο τόπος».

Σιγή ιχθύος που αγγίζει τα όρια της ένοχης σιωπής, τήρησε ο κ. Τσίπρας και για τα θέματα που αφορούν την απόδοση δικαιοσύνης για τα μεγάλα σκάνδαλα που ο ίδιος κατήγγειλε όταν ήταν στην αντιπολίτευση.

Ούτε βέβαια ρωτήθηκε, ούτε αναφέρθηκε στις περίφημες λίστες των φοροφυγάδων που πηγαινοέρχονται στα γραφεία του υπουργείου Οικονομικών, δεν μας είπε πώς θα φορολογήσει τον μεγάλο πλούτο, πότε θα κάνει πράξη τις προεκλογικές του υποσχέσεις για φορολογία των εφοπλιστών και όλων αυτών που εξακολουθούν να πλουτίζουν με τη σημαία της Ελλάδας και δεν δίνουν στον τόπο δεκάρα τσακιστή.

Προχωράει με τις «πλάτες» των δανειστών

Μετά το φιάσκο του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, που ο ίδιος συγκάλεσε, τόνισε ότι δεν έχει ανάγκη κανέναν για να προχωρήσει στην υλοποίηση του 3ου μνημονίου και είπε ότι κάλεσε τα υπόλοιπα κόμματα για να του πουν τις θέσεις τους για το ασφαλιστικό, το προσφυγικό και την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Αισθάνεται ισχυρός με τους 153 όπως είπε, γεγονός που αποδεικνύει αυτό που αρκετά εύστοχα υποστηρίζουν αρκετοί πολιτικοί αναλυτες, ότι δηλαδή ο κ. Τσίπρας κινείται με τις «πλάτες» του Βερολίνου, της Γαλλίας, αλλά και των ΗΠΑ στους οποίους έχει προφανώς υποσχεθεί και τα σχετικά ανταλλάγματα για την παραμονή του στην εξουσία.

Στη συνέντευξή του δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο του Φρανσουά Ολάντ, τον οποίο χρησιμοποίησε ως παράδειγμα για το γεγονός ότι οι δανειστές είναι, επί της ουσίας, φίλοι μας...

newsbomb.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.