ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Διαψεύδει η πρεσβεία της Γερμανίας τα περί "ακυβέρνητης χώρας" που εξόργισαν το Μαξίμου

 Ανακοίνωση εξέδωσε η πρεσβεία της Γερμανίας στην Αθήνα, μετά από σχετικό αίτημα της ΕΡΤ, στην οποία ουσιαστικά διαψεύδει τα όσα συμπεριέλαβε στο δημοσίευμά της η εφημερίδα "Die Welt" περί "ακυβέρνητης" Ελλάδας, προκαλώντας την οργή του Μεγάρου Μαξίμου.

 Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στα εγκωμιαστικά σχόλια του γερμανού υπουργού Εξωτερικών Βάλτερ Σταϊνμάγερ για την ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό συγκεκριμένα, καθώς και στις προσπάθειες που κάνει η Αθήνα για την υπέρβαση της κρίσης. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση και η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα παγίως δεν σχολιάζουν δημοσιεύματα του τύπου, τα οποία αφορούν υποθετική εσωτερική αλληλογραφία.

Ο Ομοσπονδιακός Υπουργός κ. Στάινμαϊερ κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα επαίνεσε όλους τους συνομιλητές του και ειδικότερα τον Πρωθυπουργό, για τις επιδόσεις της ελληνικής κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των δύσκολων προκλήσεων, ενώπιον των οποίων βρίσκεται η Ελλάδα. Αντιμετώπιση στην οποία συνδράμει σε μεγάλο βαθμό και η Γερμανία.


Σε αυτό το πνεύμα η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση και η Πρεσβεία συνεργάζονται στενά και εμπιστευτικά με όλες τις ελληνικές αρχές.

 Τη "σχολή Σόιμπλε" βλέπει το Μαξίμου πίσω από το δημοσίευμα της Welt
 Απαντώντας το βράδυ της Κυριακής σε δημοσίευμα της "Die Welt" που εμφανίζει την Ελλάδα «πρακτικά ακυβέρνητη», επικαλούμενη πηγές της γερμανικής πρεσβείας, το Μέγαρο Μαξίμου φωτογραφίζει τους υπερσυντηρητικούς κύκλους της Ευρώπης που συντάσσονται με το γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

 Όπως σημειώνει το Μαξίμου, με εξαιρετικά αυστηρό ύφος «για μια ακόμη φορά, οι αμετανόητοι και εμμονικοί εχθροί της Ελλάδας παραπληροφορούν και σπεκουλάρουν», σημειώνουν από το Μέγαρο Μαξίμου και συμπληρώνουν πως «παρά τις επιθυμίες τους, που τις ονομάζουν προβλέψεις, υλοποιεί τις δεσμεύσεις της». Τονίζει δε ότι η ανακεφαλαιοποίηση «έκλεισε με μεγάλη επιτυχία», προσθέτοντας ότι «κανείς δεν μπορεί πια να εκβιάζει, ούτε με κούρεμα καταθέσεων, ούτε με Grexit».

 «Εκτιμούσαν ότι θα ξαναφέρουν από το παράθυρο ό,τι δεν κατάφεραν τον περασμένο Ιούλιο. Απέτυχαν, και θα συνεχίσουν να αποτυγχάνουν. Είτε τους αρέσει, είτε όχι, θα πρέπει να συνηθίσουν στην ιδέα ότι ο ελληνικός λαός επέλεξε κυβέρνηση που δεν είναι της αρεσκείας τους. Και το χειρότερο: Η Ελλάδα δεν είναι πια μόνη της στην Ευρώπη. Περαστικά…», καταλήγει το Μέγαρο Μαξίμου.

 koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.