ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Decembre Noir - by To Skouliki Tom

Αέρας αισιοδοξίας πνέει πάνω από τη Γηραιά Ήπειρο μετά τον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών της Γαλλίας, που χάρισε στο κόμμα της Μαρίν Λε Πεν την πρωτιά σε 6 από τις 13 περιφέρειες της χώρας.

Το ποσοστό του Εθνικού Μετώπου έφτασε σε εθνικό επίπεδο το 28%, αφήνοντας δεύτερους τους Ρεπουμπλικάνους του Νικολά Σαρκοζί με ποσοστό 27% και τρίτους και καταϊδρωμένους τους Σοσιαλιστές του Φρανσούα Ολάντ με ποσοστό 22,4%.

Σε δηλώσεις της μετά τα exit polls, η Μαρίν Λε Πεν ευχαρίστησε θερμά τον Φρανσουά Ολάντ κι αυτό είναι πολύ λογικό, αφού αν δεν υπήρχαν οι σοσιαλιστές να στηρίζουν και να εφαρμόζουν τις πιο σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές, η ακροδεξιά θα είχε παραμείνει στον πάτο του κουβά της Ιστορίας.

Επιπλέον, η Μαρίν Λε Πεν ευχαρίστησε τους τζιχαντιστές για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι αλλά και τους ηγέτες της Δύσης, οι οποίοι, αναδεικνύοντας το ISIS και τις προσφυγικές ροές ως τη νέα παγκόσμια απειλή, στρώνουν το δρόμο της εξουσίας σε λογής-λογής φασισταριά, όπως η αφεντομουτσουνάρα της.

Τη σαρωτική νίκη του Εθνικού Μετώπου χαιρέτισαν σιωπηλά και οι "Είμαστε όλοι Γάλλοι" των προηγούμενων εβδομάδων που στόλισαν τα προφίλ τους με τη γαλλική σημαία, ξεχνώντας ότι οι Γάλλοι εκτός από διαφωτιστές, υπήρξαν και σταυροφόροι και αποικιοκράτες και πιστοί συνεργάτες των Ναζί στη Γαλλία του Βισύ.

Γιατί όχι και ψηφοφόροι της Λε Πεν;

Πάντως, και οι εγχώριοι συριζοταλιμπάν πρέπει να είναι πολύ ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών, αφού η Ευρώπη φαίνεται να ακολουθεί το παράδειγμα του Αλέξη Τσίπρα που πήρε από το χεράκι τον Αναγκαίο Ακροδεξιό Πάνο Καμμένο και τον έκανε συγκυβέρνηση.

Τί να μας πουν τώρα και οι Γάλλοι 10 μήνες μετά;

Έτσι όπως το βλέπω εγώ, η νίκη της Μαρίν Λε Πεν, περισσότερο από νίκη της Ακροδεξιάς, είναι νίκη του αβυσσαλέου λαϊκισμού.

Είναι οι θεωρίες συνωμοσίας, τα σεσημασμένα ψέματα, η επίκληση στο συναίσθημα και τις πατριωτικές αξίες, η ανυπαρξία οποιουδήποτε πλάνου πέραν κενολογιών και υποσχέσεων που φέρνουν και διατηρούν στην εξουσία πολιτικούς απατεώνες όπως ο Αλέξης Τσίπρας, λούμπεν τηλεπερσόνες όπως ο Ντόναλντ Τραμπ και ακροδεξιά φαντάσματα όπως η Μαρίν Λε Πεν.

Οι κοινωνίες εκφασίζονται μεθοδικά και δε θα αργούσε η ώρα που θα προτιμούσαν τους ορίτζιναλ φανεροφασίστες από τους ιμιτασιόν κρυπτοφασίστες.

Καλό κουράγιο και καλή δύναμη λοιπόν στους Γάλλους συντρόφους και τους συντρόφους σε ολόκληρο τον κόσμο, γιατί τα δύσκολα έρχονται και η τελική σύγκουση με το Κεφάλαιο θα είναι τελικά σύγκρουση με τον Φασισμό.

Είναι λίγοι και έχουν όλα τα όπλα.

Είμαστε πολλοί και έχουμε μόνο τη φωνή μας.

Aρκεί. Θα νικήσουμε. Ξανά.

by To Skouliki Tom

thethreemooges.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.