σλ

τεστ

ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015

Eurogroup: Τελειώστε με τη δεύτερη λίστα - Τα σώβρακα σας, τις γυναίκες σας, τι κόρες σας και γρήγορα!

Eξαιρετικά σύντομη η συνεδρίαση του Eurogroup με τον πρόεδρο του συμβουλίου να περιγράφει την επίσης σύντομη συζήτηση για την Ελλάδα.

Γ.Ντάσελμπλουμ: «Σε σχέση με την Ελλάδα, μετά την επιτυχή εφαρμογή της πρώτης λίστας με προαπαιτούμενα τον περασμένο μήνα, συζητήσαμε την κατάσταση της δεύτερης λίστας, που συνδέεται με το υπόλοιπο 1δις της δόσης και την οποία το EWG συμφώνησε ως προς την αρχιτεκτονική της τον Νοέμβριο. Καλέσαμε την Ελλάδα να υλοποιήσει τη δεύτερη λίστα το συντομότερο δυνατόν στα μέσα του Δεκέμβρη, ώστε νωρίς μέσα στο 2016 να διαβουλευτούμε για τα υπόλοιπα».

Σε σχέση με την απώλεια διαπραγματευτικής πίεσης των εταίρων, το 2016 που η χώρα δεν έχει μπροστά της σημαντικές λήξεις χρέους, ο πρόεδρος του eurogroup ξεκαθάρισε ότι «κανείς δεν θα κερδίσει αν υπάρξουν καθυστερήσεις και πάμε ξανά σε σκηνικό κρίσης».

Εξήγησε ότι η μόνη πίεση που υπάρχει είναι να χτίσουμε όλοι μαζί ξανά την εμπιστοσύνη προς την ελληνική οικονομία, να επιστρέψουν κεφάλαια στη χώρα, να έρθουν επενδυτές και γενικώς να επιστρέψει η Ελλάδα στην ανάπτυξη με αύξηση της απασχόλησης - απαντώντας εμμέσως τι θα συμβεί αν όντως το σενάριο της επιστροφής στις καθυστερήσεις γίνει πραγματικότητα.

Χαιρέτισε το γεγονός ότι οι τράπεζες χρειάστηκαν πολύ λιγότερα χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, περί τα 5,5 δις, τα τελευταία από τα οποία όπως είπε θα εκταμιευθούν αύριο μετά την συνεδρίαση του ΔΣ του ΕSM.

Από την πλευρά του ο επίτροπος Μοσκοβισί μίλησε για δύσκολες αποφάσεις σε σχέση με τα δημοσιονομικά μέτρα του 2016 και της αναμόρφωσης του ασφαλιστικού. Επιπλέον επεσήμανε ότι η υλοποίηση της 2ης λίστας πρέπει να έρθει σύντομα ως απόλυτη προτεραιότητα.

Ο Κλάους Ρέγκλιγκ επεσήμανε ότι η χώρα έχει ήδη τους τελευταίους τέσσερις μήνες λάβει σημαντικά μέτρα για την αναμόρφωση της οικονομίας της όμως κάποιες από τις μεταρρυθμίσεις καθυστέρησαν και πάλι. Εξήγησε την μέθοδο με την οποία ο οργανισμός του οποίου προΐσταται έστησε το ταμείο και εκταμιεύει τα χρήματα της ανακεφαλαιοποίησης, με τελευταία δόση αύριο για την Εθνική τράπεζα. Σημείωσε δε ότι τα υπόλοιπα (από τα 10 της απόφασης της 14ής Αυγούστου και των 15 του πακέτου των 86), είναι εξαιρετικά θετικό πως δεν θα χρειαστούν.

real.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...