ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Έφοδος εισαγγελέων στη UBS


 "Έφοδο" των οικονομικών εισαγγελειών είχαμε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, στα γραφεία του υποκαταστήματος της UBS bank, όπου εξασφάλισαν στοιχεία που "ξεκλειδώνουν" την νέα λίστα Βεστφαλίας- Ρηνανίας που είναι ήδη στα χέρια τους.


 Το θέμα είναι ότι στα χέρια των εισαγγελικών αρχών, βρίσκονται δεκάδες λίστες μεγαλοκαταθετών (Λαγκάρντ, Λουξεμβούργου...) και καμία δεν έχει αξιοποιηθεί, προφανώς διότι περιλαμαβάνει  εγκληματίες πολιτικούς και λαθρέμπορους πετρελαίου. Προσωπικά εκτιμώ ότι ούτε με αυτήν την λίστα θα "ενεργοποιηθεί" η δικαιοσύνη αφού απλά δεν υπάρχει.


 Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς σήκωσαν σκληρούς δίσκους υπολογιστών και τα αρχεία τόσο απο το υποκατάστημα όσο και απά το γραφείο κορυφαίου μπρόκερ που συνεργαζεται με αυτήν.
Κατάφεραν ήδη να ταυτοποιήσουν σχεδόν 200 καταθέτες, με την μικρότερη κατάθεση να φτάνει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ και τη μεγαλύτερη τα 12 εκατομμυρια.

 Η έρευνα διατάχθηκε από τον οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου και διενεργήθηκε απο τους εισαγγελείς Γιάννη Δραγάτση, Ελένη Τουλουπάκη και Χρήστο Ντζούρα, οι οποίοι κατάσχεσαν αρχεία με αριθμούς λογαριασμών, ονόματα και ποσά.

 Όπου δεν υπηρχαν ποσά έγινε αυτόματη αντιστοίχηση με τους αριθμούς λογαριασμών στη λίστα Βεστφαλίας- Ρηνανίας.

 Είναι θέμα χρόνου να αποσταλούν σημειώματα στους ενδιαφερόμενους, προκειμένου να εκμεταλλευτούν τη νομοθέτηση της διάταξης περί αυτοκαταγγελίας που θα παρέχει ευνοϊκή μεταχείριση σε όσους σπεύσουν να πληρώσουν πριν κινηθεί η ποινική διαδικασία.

Εκτιμάται ότι η εν λογω λίστα μπορεί να αποφέρει στο δημόσιο πάνω απο 2 δισ. ευρώ (και μετά ξύπνησαν...).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.