ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Τρομοκρατικό χτύπημα στην «καρδιά» της Κωνσταντινούπολης

Τρομοκρατικό χτύπημα με τουλάχιστον δέκα νεκρούς και 15 τραυματίες στην κεντρική πλατεία Σουλτάν Αχμέτ στην Κωνσταντινούπολη - Έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε στάση του τραμ, όπου βρίσκονταν τουρίστες - Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στην Hurriyet ότι είδε άτομο που φορούσε ζώνη με εκρηκτικά στον τόπο της έκρηξης, πληροφορία που επιβεβαιώνει η εφημερίδα - Πολύ σκληρές εικόνες από το σημείο - Ο Νταβούτογλου συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση Άγκυρα

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κωνσταντινούπολη μετά από αιματηρή έκρηξη που σημειώθηκε στο Σουλτάν Αχμέτ λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Τρίτης (12/01/2016), σε μια περιοχή άκρως τουριστική την οποία χιλιάδες τουρίστες της πόλης επισκέπτονται καθημερινά, είτε επισκεπτόμενοι το Μπλε Τζαμί, είτε την Αγία Σοφία.

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν κατά την έκρηξη στην «καρδιά» της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του κυβερνήτη της τουρκικής μεγαλούπολης.

Ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου συγκάλεσε στην Άγκυρα επείγουσα σύσκεψη για την αντιμετώπιση της κρίσης. Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν υπεύθυνοι του τομέα της ασφάλειας, ανάμεσά τους ο υπουργός Εσωτερικών Εφκάν Αλα και ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών MIT Χακάν Φιντάν, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή.

Η εξαιρετικά ισχυρή έκρηξη που έγινε αισθητή σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων σημειώθηκε στις 10.18 τοπική ώρα στο αρχαίο ιπποδρόμιο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στα μνημεία της Αγίας Σοφίας και του Μπλε Τζαμιού και είναι πόλος έλξης τουριστών.

Οι πρώτες φωτογραφίες από τον τόπο της έκρηξης δείχνουν διαμελισμένα σώματα να κείτονται στο έδαφος στη μεγάλη πλατεία.

Η τουρκική αστυνομία απέκλεισε την περιοχή γύρω από την πλατεία Σουλτάν Αχμέτ στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι άκουσαν μία δυνατή έκρηξη, ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk μετέδωσε εικόνες από τον τόπο της έκρηξης όπου έχουν σπεύσει ασθενοφόρα.

Αναλυτικό ρεπορτάζ και εικόνες στο newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.