ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Κυριακή 8 Απριλίου 2018

Γερμανικός Τύπος: Σοβαρότατες οι ευθύνες Τσίπρα-Καμμένου για την κατάσταση με τους λαθρομετανάστες!

Ο γερμανικός τύπος και συγκεκριμένα η εφημερίδα Frankfurter Rundschau με σημερινό της άρθρο αναδεικνύει μία ακόμα πτυχή του λεγόμενου «προσφυγικού» ζητήματος, που θα έπρεπε να απασχολεί τους Έλληνες.


Η εφημερίδα καταρχάς αναφέρεται στις ενδείξεις που υπάρχουν για σύνδεση του Ερντογάν με τους διακινητές λαθρομεταναστών, γράφοντας: «Τίθεται το ερώτημα εάν ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει κάποια σχέση (σ.σ. με αυτή την αύξηση). Στην Αθήνα υπάρχει αυτή η ανησυχία. Πρόσφατα ο Ερντογάν απείλησε να χρησιμοποιήσει τους πρόσφυγες ως μέσο άσκησης πιέσεων»

Εδώ είναι και το πρώτο επίπεδο ευθύνης για την συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, αφού οι ευρωπαίοι θα έπρεπε να έχουν αντιληφθεί ότι δεν μιλάμε απλώς για ενδείξεις, αλλά για σαφείς αποδείξεις συνεργασίας της τουρκικής κυβέρνησης με τους διακινητές λαθρομεταναστών.

Το δεύτερο πεδίο υποκρύπτει και δόλο, αφού σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα, η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου δεν εφαρμόζει τις διατάξεις της συμφωνίας από τις οποίες απορρέει η υποχρέωση της τουρκίας να δέχεται πίσω όσους λαθρομετανάστες δεν τυγχάνουν ασύλου. Συγκεκριμένα, γράφει η γερμανική εφημερίδα:

«Η συμφωνία για το προσφυγικό προβλέπει ότι η Τουρκία θα δέχεται πίσω όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν περάσει παράνομα στην Ελλάδα. Για κάθε έναν που επιστρέφει στην Τουρκία, η ΕΕ θα δέχεται ως αντάλλαγμα έναν Σύρο πρόσφυγα από την Τουρκία. Ωστόσο από τους περίπου 70.000 μετανάστες που έφτασαν στην Ελλάδα από τότε που τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία, οι αρχές έστειλαν πίσω μόλις 1.658. Συνεπώς το ρίσκο εκ νέου απέλασης προς την Τουρκία είναι μικρό για έναν πρόσφυγα»

Μόνο τυχαίο δεν είναι αυτό, βέβαια, αφού οι πάσης φύσεως και σκοπού ΜΚΟ αμείβονται «με το κεφάλι» και κανένα συμφέρον δεν έχουν να στέλνουν πίσω στην τουρκία λαθρομετανάστες.

xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.