ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

«Βελούδινο» διαζύγιο με Μουζάλα αποφάσισαν Τσίπρας - Καμμένος

Μετά την –κρίσιμη- προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, που εκ των πραγμάτων θα είναι συζήτηση για τη διαπλοκή (δεν θα περιοριστεί σε θέματα Δικαιοσύνης, όπως επιθυμεί η αντιπολίτευση...) θα κριθεί η τύχη του Γ. Μουζάλα ο οποίος –χωρίς να το επιδιώξει- ήταν τις προηγούμενες μέρες η αιτία μιας ενδοκυβερνητικής κρίσης.

Απ’ την Τετάρτη δηλαδή οι Α. Τσίπρας και Π. Καμμένος θα συζητήσουν το τι μέλλει γενέσθαι με τον υπουργό, ενώ μέχρι στιγμής είναι άγνωστες οι προθέσεις του ίδιου του Γ. Μουζάλα. Το λέμε αυτό, επειδή γνωρίζουμε ότι είχε υποβάλει την παραίτησή του ήδη απ’ την επομένη το πρωί της ημέρας που οι γνωστές δηλώσεις του προκάλεσαν την οξεία αντίδραση του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Ωστόσο ο πρωθυπουργός του συνέστησε να παραμείνει στη θέση του μέχρι την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή.

Είναι λοιπόν άγνωστο αν ο υπουργός θα υποβάλει παραίτηση ή αν θα αναμένει τις οριστικές αποφάσεις των Τσίπρα-Καμμένου, όπως του ζήτησε ο πρωθυπουργός και σε σχετική συζήτηση που είχαν στις Βρυξέλλες.

Πάντως πληροφορίες  αναφέρουν, ότι μεταξύ του πρωθυπουργού και του υπουργού Εθνικής Άμυνας έχει συζητηθεί σχετικά με τον Γ. Μουζάλα και το εξής εναλλακτικό και μάλλον «βελούδινο» σενάριο, προκειμένου και να ικανοποιηθεί ο Π. Καμμένος αλλά και να παραμείνει ο υπουργός σε άλλη θέση μεν, αλλά να καθοδηγεί τις εξελίξεις στο κρίσιμο ζήτημα του μεταναστευτικού, όπως επιθυμεί ο Αλ. Τσίπρας:

• Να αποχωρήσει μεν απ’ το υπουργείο ο Γ. Μουζάλας, αλλά να μετακινηθεί σε θέση επικεφαλής ειδικής γραμματείας παρά τω πρωθυπουργώ, που θα συντονίζει τις εξελίξεις για το μεταναστευτικό.

Αυτό το σενάριο, κατά τις πληροφορίες μας, συζητήθηκε και στο δείπνο στο σπίτι του Π. Καμμένου την Τετάρτη (16/03) το βράδυ, μεταξύ του υπουργού και των Ν. Παππά και Τ. Κουίκ και ο υπουργός κατ’ αρχήν συμφώνησε.

Αυτή η «βελούδινη» λύση μάλλον θα επιλεγεί σε περίπτωση που ο Καμμένος επιμείνει στην απομάκρυνση Μουζάλα απ’ το υπουργείο. Διαφορετικά θα παραμείνει στη θέση του.

Επίσης αυτή τη στιγμή είναι πρόωρο να προβλέψει κάποιος, αν η απομάκρυνση Μουζάλα απ’ το υπουργείο και η μετακίνησή του στη θέση που προαναφέραμε θα συνδυαστεί με ένα μικρό ανασχηματισμό.

Κάτι τέτοιο δεν έχει συζητηθεί μεταξύ του πρωθυπουργού και των συνεργατών του, αλλά κατ’ αρχήν δεν θα πρέπει να αποκλειστεί...

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.