ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Αποκαλύψεις Wikileaks: Διαπραγμάτευση «παρωδία-πρόφαση» για να εφαρμοστεί το δόγμα του σοκ

 Με κακούς οιωνούς ξεκινά αύριο ο τελευταίος κύκλος των "διαπραγματεύσεων",αφού παρά τις υποχωρήσεις της ελληνικής πλευράς, οι πρόσφατες αποκαλύψεις συνομιλιών στελεχών του ΔΝΤ, αποδεικνύουν ότι θέλει να κάνει πράξει «το δόγμα του σοκ» και όχι να επιτρέψει μια συμφωνία.

 Βέβαια αυτό το «το δόγμα του σοκ» εφαρμόζεται εδώ και 6 χρόνια στην Ελλάδα απο τότε που ο ανεκδιήγητος Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωνε απο το Καστελόριζο, την "απόβαση" του ΔΝΤ στην χώρα και έχει εκπληκτικά αποτελέσματα. Ούτε οι Ινδιάνοι του Μπουένος Άιρες δεν ήταν τόσο "γίδια" όσο ο Έλληνας.

 Δεν υπήρχε και ούτε θα υπάρξει ποτέ καμία συζήτηση ή διαπραγμάτευση με τους διεθνείς οργανισμούς παρά μόνο απαιτήσεις, εκβιασμοί, ληστεία και υφαρπαγή περουσιακών στοιχείων. Πώς είναι δυνατό να γίνονται διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ όταν υπάρχει δηλωμένη η πρόθεσή του να υπονομεύσει κάθε συμφωνία;


 Αλλά το ΔΝΤ δεν είναι μόνο του. Έχει την αμέριστη συμπαράσταση και συνεργασία της ΕΚΤ, του ESM και της Κομισιόν. Η Ελλάδα είναι μόνη απέναντι σε τέρατα και δεν πρόκειτε να την σώσει κανείς.

 Επιβεβαιώνοντα την αίσθηση της κυβέρνησης ότι το ΔΝΤ κωλυσιεργεί, οι αποκαλύψεις των Wikileaks έπληξαν την αξιοπιστία των διαπραγματεύσεων, αφού απέδειξαν ότι το ΔΝΤ προσέρχεται στη διαπραγμάτευση με δικούς του στόχους. Ενώ οι συμμετέχοντες στις συζητήσεις αποσκοπούν στην επίτευξη μιας συμφωνίας, το ΔΝΤ ομολογεί ότι θέλει να τραβήξει τις συζητήσεις στα άκρα, για να τελειώσει ο χρόνος, να δημιουργηθεί πιστωτικό γεγονός και να συρθεί η Κομισιόν και η ελληνική πλευρά στις θέσεις του.

  Ο πρωθυπουργός ζητά να ξεκαθαρίσει το Ταμείο εάν αυτά που αποκαλύπτονται είναι επίσημες θέσεις του Ταμείου. Η πρώτη απάντηση απο ΔΝΤ ήταν "ουδέν σχόλιο" ενώ μετά ήρθε η απάντηση ότι ο Τόμσεν εκφράζει απολύτως τις θέσεις του Ταμείου.

 H έκτακτη τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group για το ελληνικό πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή εξέτασε την πορεία των διαπραγματεύσεων και συμμετείχε το κουαρτέτο, Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Ράσμους Ρέφερ(ΕΚΤ), Νίκολα Τζιαμαριόλι (ESM) και Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ) και ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

 Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές υπάρχει σύγκλιση με τους ευρωπαίους δανειστές για τη λήψη μέτρων 5,4 δισ. ευρώ.

 Διαπιστώθηκε «ευρεία συναίνεση» στο ότι η «συντριπτική πλειοψηφία» των ζητημάτων μπορεί να διευθετηθεί «εύκολα» αν υπάρχει «πολιτική βούληση» και πως υπάρχουν πολύ λίγα σημεία που έχουν ακόμα τεχνικές δυσκολίες.

 Όσο για το αν η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί πριν από τις 12 Απριλίου ειπώθηκε από πηγή των Βρυξελλών, ότι αυτό εξαρτάται από την «πολιτική βούληση». Αν εννοούσε βούληση όλων των πλευρών, αποδείχθηκε ότι το ΔΝΤ δεν την έχει…

Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.