ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Έκτακτο EuroWorking Group την Τετάρτη, πού συμφωνούν οι δύο πλευρές

Φαίνεται πως ξεμπλοκάρει η διαπραγμάτευση. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, προέκυψε συμφωνία για τις ιδιωτικοποιήσεις την Κυριακή στη συνεδρίαση του Brussels Group στο Παρίσι, ενώ θα πραγματοποιηθεί κι έκτακτο EuroWorking Group την Τετάρτη.

Οι δυο πλευρές φέρεται, πάντως, να διαφωνούν στο πού θα κατευθυνθούν τα χρήματα, με την Αθήνα να τα θέλει για την ανάπτυξη και τους πιστωτές για την απομείωση του χρέους.

Στη γαλλική πρωτεύουσα βρέθηκε και η Κατερίνα Σαββαΐδου, με σκοπό να συζητηθεί  η ανεξαρτητοποίηση της Γενικής Γραμματείας Εσόδων από το υπουργείο Οικονομικών.

Η ελληνική πλευρά, ωστόσο, δεν φαίνεται διατεθειμένη να συζητήσει σε επίπεδο Brussels Grouop το ασφαλιστικό, ακόμα και σε περίπτωση που τεθεί το θέμα. Σε αυτό το πλαίσιο, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η Αθήνα βλέπει πρόοδο στο Brussels Group και κατέθεσε εξειδικευμένες εναλλακτικές προτάσεις όπως το φόρο για υπερπολυτελείς διακοπές.

«Θέλουμε έντιμο, όχι οδυνηρό συμβιβασμό», υποστηρίζει η ελληνική πλευρά και δεσμεύεται για την εξεύρεση λύσης. «Όλα τα άλλα, που απευχόμαστε, (σ.σ. εκλογές ή δημοψήφισμα) θα ενεργοποιηθούν μόνο σε περίπτωση αδιεξόδου», αναφέρουν χαρακτηριστικώς.

Όπως προέκυψε, εξάλλου, από τη συνεδρίαση της ομάδας των Βρυξελλών το Σάββατο, η πλευρά των δανειστών δέχεται πρωτογενές πλεόνασμα ύψους περίπου 1,2% του ΑΕΠ, ενώ προσδιορίστηκε συνεδρίαση του EuroWorking Group την Τετάρτη με τηλεδιάσκεψη.

koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.