ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Μόσχα: "Αμερικανικά μαχητικά κρούσης από το Ιντσιρλίκ χτύπησαν τα νοσοκομεία σε Αζάζ και Χαλέπι"

Βαριές κατηγορίες εξαπέλυσε πριν από λίγο η Μόσχα κατά της Ουάσιγκτον αποδίδοντας την ευθύνη για τον χθεσινό βομβαρδισμό του νοσοκομείου της συριακής πόλης Αζάζ όχι μόνο για το πλήγμα αλλά και για προβοκάτσια "φωτογραφίζοντας" την USAF.

Παρόμοια προβοκάτσια είχε συμβεί και το 2013 όταν οι ισλαμιστές είχαν κάνει επίθεση με χημικά στην ανατολική Γκούτα της Δαμασκού σκοτώνοντας γυναίκες και παιδιά και εν συνεχεία οι ΗΠΑ κατηγόρησαν τις συριακές δυνάμεις για να έχουν αφορμή να επέμβουν, μια επέμβαση που δεν έγινε ποτέ καθώς δεν την επέτρεψε η Ρωσία.

"Αμερικανικά μαχητικά κρούσης από το Ιντσιρλίκ χτύπησαν τα νοσοκομεία σε Αζάζ και Χαλέπι, χθες και την Τετάρτη" καταγγέλει ήμερα η Μόσχα απαντώντας στις προκλητικές δηλώσεις των Αμερικανών ότι κατά τους ρωσικούς βομβαρδισμού χτυπήθηκαν τα νοσοκομεία αυτά και σκοτώθηκαν άμαχοι και μέλη των "Γιατρών χωρίς Σύνορα".

"Οι βομβαρδισμοί που κατέστρεψαν ένα νοσοκομείο επναδρωμένο από τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα (MSF) και ένα νοσοκομείο παίδων στις πόλεις Αζάζ και Χαλέπι έγιναν από αεροσκάφη τα οποία απογειώθηκαν από την τουρκική βάση του Ιντσιρλίκ" δήλωσε πρι από λίγο ο εκπρόσωπος της Άνω Δούμα Igor Morozov.

Την Δευτέρα οι "Γιατροί χωρίς Σύνορα" ανακοίνωσαν ότι ένα νοσοκομείο στην βορειοδυτική συριακή πόλη της Maarat Numan,στην επαρχία της Idlib κοντά στην Αzaz, χτυπήθηκε από τέσσερις πυραύλους χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει από ποια πλευρά προήλθαν και σκοτώθηκαν επτά άμαχοι.

"Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι αυτά τα αεροπλάνα που πραγματοποίησαν τα πλήγματα σε αστικές υποδομές ξεκίνησαν από την τουρκική-αμερικανικών συμφερόντων- βάση του Incirlik απ'οπου και επιχειρούν αμερικανικά και τουρκικά αεροσκάφη"

Και ο Σύρος πρεσβευτής στην Μόσχα Riad Haddad κατήγγειλε τις ΗΠΑ για την επίθεση στο νοσοκομείο που έλαβε χώρα στην συριακή επαρχία της Ιντλίμπ

Το ρωσικό ΥΠΑΜ ανακοίνωσε ότι διπλοτσεκάρει όλες τις πληροφορίες για κάθε στόχο πριν προχωρήεσει σε πλήγματα "μην γίνεστε θύματα διαστρεβλωμένων από τα ΜΜΕ αναφορών".

Όμως η Μόσχα δεν άφησε αναπάντητα ούτε τα  πλήγματα σε δύο νοσοκομεία στο Χαλέπι όπως και σε άλλες εννέα πολιτικές υποδομές την περασμένη Τετάρτη μέρα στην οποία η ρωσική Αεροπορία δεν πραγματοποίησε πτήσεις στην πόλη.

Καταγγέλει ευθέως ότι τις επιδρομές τις πραγματοποίησαν δύο αμερικανικά Α-10!  "Δύο αμερικανικά A-10 μπήκαν στον συριακό εναέριο χώρο από την Τουρκία και πέταξαν πάνω από την πόλη του Χαλεπίου όπου και βομβάρδισαν" αναφέρει ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΑΜ Igor Konashenkov.

Αναφερόμενος μάλιστα στον εκπρόσωπο του Πενταγώνου Colonel Steven Warren που ισχυρίστηκε ότι αυτό το έκαναν ρωσικά μαχητικά έιπε:


"Δεν μας έιπε ο Warren ούτε τις συντεταγμένες των νοσοκομείων ούτε την ώρα των βομβαρδισμών ούτε τις πηγές πληροφόρησης, απολύτως τίποτα".

"Κανένα ρωσικό αεροπλάνο δεν έκανε επιχείρηση στην περιοχή. Ο κοντινότερος στόχος ήταν 20 χλμ μακριά από την πόλη".

"Θα είμαι ειλικρινής. Δεν ξέρουμε τι χτύπησαν οι Αμερικανοί αλλά θα το μάθουμε".

Σημειώνεται ότι οι Αμερικανοί έχουν μια ιδιαίτερη έφεση στους... "Γιατρούς χωρίς Σύνορα" καθώς πριν ένα μήνα είχα χτυπήσει νοσοκομείο τους στο Αφγανιστάν σκοτώνοντας αρκετά μέλη τους. Όμως εκεί δεν επιχειρούσαν οι Ρώσοι για να τους το "φορτώσουν".

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.