ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Τουρκία: βέτο στην πολιτική απόφαση Νταβούτογλου-Ερντογάν για τη συμφωνία με το ΝΑΤΟ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες από ανώτατη πηγή του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, το στρατιωτικό σκέλος των επιτελών της Τουρκίας έβαλε βέτο στην πολιτική απόφαση Νταβούτογλου-Ερντογάν για τη συμφωνία με το ΝΑΤΟ και την εμπλοκή του στον περιορισμό των προσφυγικών ροών.

Σύμφωνα με πηγές πολύ κοντά στον υπουργό κ. Καμμένο η Τουρκία υπαναχωρεί πλέον μετά από αυτή την εξέλιξη στη συμφωνία Ελλάδας-Γερμανίας-Τουρκίας-ΝΑΤΟ και ζητά νέες διαβουλεύσεις.

Η ελληνική πλευρά πάντως πιστεύει ότι ενδέχεται η νέα αυτή στάση της Τουρκίας, που ζητά νέα συμφωνία, να πρόκειται για το γνωστό παζάρι της γείτονος που μετά από κάθε συμφωνία υπαναχωρεί για να καθίσει σε νέο τραπέζι όπου θέλει να βελτιώσει υπέρ της την αρχική συμφωνία. Ωστόσο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η εκτίμηση υπηρεσιών του ΝΑΤΟ είναι ότι η Συμμαχία είναι αδύνατον να αναχαιτίσει τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές.

Σε έκτακτη ενημέρωση των δημοσιογράφων ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε ότι μέχρι αύριο η Τουρκία θα έχει υπαναχωρήσει από τις θέσεις όσον αφορά στην εφαρμογή της πολιτικής απόφασης που λήφθηκε πρόσφατα στο ΝΑΤΟ.

 Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέφερε ο κ. Καμμένος στους δημοσιογράφους, ο Τούρκος εκπρόσωπος στη στρατιωτική επιτροπή του ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια της τριμερούς συνάντησης Γερμανίας-Ελλάδας-Τουρκίας προκειμένου να τακτοποιηθούν οι λεπτομέρειες των προτάσεων προς την στρατιωτική επιτροπή ειπε οτι όσα λέει η πολιτική ηγεσία της Τουρκίας δεν πρόκειται να εφαρμοστούν και χρησιμοποιήσε τον όρο «bullshit» («μπούρδες»).

 Επισημαίνεται ότι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ μέχρι αύριο η στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ θα πρέπει να εχει βγάλει την αποφάση της προκειμένου να καθοριστούν τα επιχειρησιακά σχέδια και οι κανόνες εμπλοκής.

 Παράλληλα ο γιαλαντζί αντινεοταξίτης και φερόμενος ως υπουργός Αμυνας της Ελλάδας Πάνος Κάμμενος, έχει "κλάσει μέντες" και παρακαλεί απελπισμένα με δάκρυα στα μάτια το ΝΑΤΟ να αναλάβει επειγόντως δράση στο Αιγαίο.

Ο κ. Καμμένος σύμφωνα με το Reuters ζητά την άμεση έλευση των πλοίων για περιπολίες στο Αιγαίο, υπογραμμίζοντας πως η Τουρκία υπονομεύει το σχέδιο της επιχείρησης.

Έστειλα επιστολή στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ και τον καλώ να εφαρμόσει την ομόφωνη συμφωνία», ανέφερε ο κ. Καμμένος, σύμφωνα με το Reuters.

«Η Τουρκία έχει εγείρει νέες απαιτήσεις προκειμένου να αναπτυχθούν τα νατοϊκά πλοία. Η Τουρκία προσπαθεί να τινάξει στον αέρα τη συμφωνία», τονίζει και γνωστοποιεί πως θα επικοινωνήσει με την Γερμανίδα υπουργό Αμυνας για το ζήτημα.


crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.