ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Νέα μέτρα και μνημόνιο με ΔΝΤ το «πακέτο» των δανειστών

Συνολική συμφωνία για αξιολόγηση, χρέος και πρωτογενή  πλεονάσματα, με τίμημα νέα μέτρα 1,8 δισ. ευρώ, που θα  οριστικοποιηθούν το 2017 και νέο μνημόνιο με ΔΝΤ και υποχωρήσεις σε κρίσιμα θέματα της δεύτερης αξιολόγησης, είναι η "πρόταση" που ετοιμάζουν εδώ και τρεις ημέρες οι δανειστές.

Στην ουσία η "πρόταση" αυτή, δεν είναι τίποτα άλλο από τους όρους και τις απαιτήσεις του πτωχευτικού μηχανισμού ΔΝΤ, οι οποίες είναι μη διαπραγματεύσιμες.

Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει, νέες περικοπές συντάξεων (στα φιλοδωρήματα δηλαδή που λαμβάνουν πλέον οι συνταξιούχοι), περαιτέρω μείωση του αφορολόγητου από τα 8.636 ευρώ που είναι σήμερα στα 5.000 ευρώ, νέες απολύσεις, θέσπιση υπο-κατώτατου μισθού και φυσικά αύξηση της φορολογίας στα πάντα.

Ιδιαίτερα όσο αφορά τις συντάξεις, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος", θα υπάρξουν μειώσεις 1,8% έως και 32,5% για τους συνταξιούχους ΙΚΑ με 15 έως 40 χρόνια ασφάλισης, από 13% έως 27% για τους συνταξιούχους του Δημοσίου με 25 έως 35 έτη, από 0,34% έως 42,4% για τον ΟΑΕΕ με 25 έως 40 έτη ασφάλισης (κυρίως για συνταξιούχους του πρώην ΤΕΒΕ) και από 10% έως 22,6% για συνταξιούχους ΔΕΚΟ-τραπεζών με 35 έτη.

Επίσης θα πρέπει να θεσπιστεί η ανταπεργία (lock-out), η κατάργηση του συνδικαλιστικού νόμου, καθώς και οι συλλογικές συμβάσεις, αν υπάρχουν ακόμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.