ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Τραγωδία στις Ένοπλες Δυνάμεις απο πτώση ελικοπτέρου: Τέσσερις αξιωματικοί νεκροί, μία επιζήσασα

Βαρύ πένθος για τις Ένοπλες Δυνάμεις από τη συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου, που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις αξιωματικούς.

Από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου, ανασύρθηκαν νεκροί οι τέσσερις από τους πέντε επιβαίνοντες, ενώ τραυματισμένη είναι μια γυναίκα αρχιλοχίας.


Νεκροί είναι ο υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο συνταγματάρχης Θωμάς Αδάμου, ο ταγματάρχης Δημοσθένης Γούλας και ο υπολοχαγός Κωνσταντίνος Χατζής.

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα, η οποία ανασύρθηκε ζωντανή από τα συντρίμμια του στρατιωτικού ελικοπτέρου και μεταφέρθηκε στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Σε ανακοίνωσή του το ΓΕΕΘΑ ανέφερε:

«Την Τετάρτη 19 Απριλίου 2017 πρωινές ώρες, ελικόπτερο του ΣΞ τ. UH-1H, με πέντε (5) επιβαίνοντες, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη, κατέπεσε στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας.

Αναλήφθηκε άμεσα επιχείρηση έρευνας-διάσωσης, υπό τον συντονισμό του ΕΘΚΕΠΙΧ/ΓΕΕΘΑ με παρουσία της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας.

Από την επιτόπια έρευνα εντοπίστηκαν τέσσερις (4) σοροί επιβαινόντων, οι οποίες και ταυτοποιήθηκαν ως του Υποστρατήγου Ιωάννη Τζανιδάκη, του Συνταγματάρχη (ΤΘ) Θωμά Αδάμου, του Ταγματάρχη (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα και του Υπολοχαγού (ΑΣ) Κωνσταντίνου Χατζή. Επίσης εντοπίστηκε τραυματισμένη εκτός κινδύνου η Αρχιλοχίας (ΑΣ) Βασιλική Πλεξίδα η οποία και διακομίζεται στο 424 ΓΣΝΣ Θεσσαλονίκης.

Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής μεταβαίνει στην περιοχή του ατυχήματος.

Η επιτροπή διερεύνησης έχει ήδη αναλάβει έργο στην περιοχή ατυχήματος». - Διαβάστε το χρονικό του ατυχήματος στο newsbomb.gr


Απο την μέρα που έχει αναλάβει ο (συγ)Καμένος υπουργός άμυνας, τα ελικόπτερα του Ελληνικού Στρατού, πέφτουν σαν ζαλισμένα κοτόπουλα το ένα μετά το άλλο. Και λογικό είναι αφού καμία Ελληνική κυβέρνηση-μαριονέττα, απο του ανεκδίηγητου Παπανδρέου μέχρι του Τσίπρα, δεν εξαίρεσε την Εθνική Άμυνα απο τις περικοπές δαπανών που επιβάλλει η δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας, με αποτέλεσμα να μην αγοράζονται τα απαραίτητα ανταλλακτικά για τα μέσα του στρατού (ερπυστριοφόρα, αεροπλάνα, ελικόπτερα κ.α).

Απο την μέρα που έχει αναλάβει ο Καμένος υπουργός άμυνας, έχουμε θρηνήσει σχεδόν ένα λόχο απο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, μόνο απο ατυχήματα εν καιρώ ειρήνης (αν και στην ουσία βρισκόμαστε σε άτυπο πόλεμο). Δηλαδή εν καιρώ πολέμου σε περίοδο εχθροπραξιών τι θα γίνει?

Βαρύτατες βέβαια είναι και οι ευθύνες της στρατιωτικής ηγεσίας, η οποία έχει γίνει το "σκυλάκι" της εκάτοστε υποταγμένης κυβέρνησης και η οποία "σφυρίζει" αμέριμνα για την άθλια κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Έπρεπε ήδη να είχε περικυκλωθεί η βουλή απο άρματα μάχης και να είχαν συλληφθεί όλα τα πολιτικά λαμόγια, απο τον κηπουρό μέχρι τον πρόεδρο της "δημοκρατίας". Σίγουρα αργά ή γρήγορα κάποια στιγμή το Ελληνικό κυνοβούλιο θα περικυκλωθεί απο άρματα μάχης αλλά δεν θα είναι Ελληνικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.