ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

H Symantec πιστεύει ότι η κυβερνοεπίθεση WannaCry συνδέεται με την κυβέρνηση της Βορείου Κορέας

Η κυβερνοεπίθεση WannaCry που αναστάτωσε τον πλανήτη πριν από μερικές μέρες είναι «εξαιρετικά πιθανό» να προήλθε από την ομάδα χάκερ Lazarus, η οποία πιστεύεται ευρέως ότι συνδέεται με την κυβέρνηση της Βορείου Κορέας, δείχνει ανάλυση της αμερικανικής εταιρείας Symantec.

Το κακόβουλο λογισμικό, το οποίο κλείδωσε γύρω στους 300.000 υπολογιστές σε όλο τον κόσμο, απαιτώντας λύτρα 300 δολαρίων για την αποκρυπτογράφηση των αρχείων, παραπέμπει σε προηγούμενες επιθέσεις των Lazarus, εξηγεί η Symantec σε ανακοίνωσή της.


Οι Lazarus έχουν κατηγορηθεί μεταξύ άλλων ότι πραγματοποίησαν για λογαριασμό της βορειοκορεατικής κυβέρνησης την κυβερνοπίθεση που γονάτισε τη Sony Pictures το 2014, μετά την πρεμιέρα κωμωδίας στην οποία αμερικανοί πράκτορες σχεδίαζαν τη δολοφονία του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

H Symantec διευκρινίζει πάντως ότι η επίθεση WannaCry έχει τα χαρακτηριστικά μιας τυπικής «επιχείρησης κυβερνοεγκλήματος» και δεν φαίνεται να σχετίζεται με κυβερνήσεις. Η ανακοίνωση της εταιρείας δεν κάνει αναφορά στη φερόμενη σχέση ανάμεσα στους Lazarus και στην κυβέρνηση της Πιονγκγιάνγκ.

Ωστόσο ειδικοί τους οποίους επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων υποστηρίζουν ότι η Βόρειος Κορέα εντείνει τις κυβερνοεπιχειρήσεις της σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει συνάλλαγμα, έπειτα από τις κυρώσεις που έχει δεχθεί από τον ΟΗΕ για το πυρηνικό και το πυραυλικό της πρόγραμμα.


alpha1news.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.