ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Όλα τα κανόνια γύρω από την ΑΟΖ

Και έρχεται μια όμορφη που ο ήλιος καίει σαν πούστης, ο κόσμος καίγεται, το μουνί χτενίζεται και ένας σύγχρονος ψυχρός πόλεμος έχει ξεκινήσει στο οικόπεδο 11 της κυπριακή ΑΟΖ.

Συνολικά 7 χώρες έχουν στείλει ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις στην περιοχή, με αφορμή την έναρξη γετρήσεων στο κοίτασμα «Ονησίφορος» από τη γαλλο-ιταλική κοινοπραξία TOTAL-ENI. Μια εταιρία δηλαδή που δεν έχει καμία σχέση με τα Ελληνικά συμφέροντα και παρ 'όλα αυτά, η ευφυής ελληνική κυβέρνηση που πιάνει πουλιά στον αέρα, έχει στείλει την κανονιοφόρο «Νικηφόρος» προκειμένου να υπερασπιστεί τα ξένα συμφέροντα.


Να πάει ο μπουχέσας ο Καμμένος και η ερμαφρόδιτη κυβέρνηση του να υπερασπιστεί τα ξένα συμφέροντα και οχι να στέλνει τα όπλα που πλήρωσε και πληρώνει ακόμα ο Ελληνικός λαός για να διαφυλάξει τα δικά του συμφέροντα.

Στην περιοχή του οικοπέδου 11, πραγματοποιεί έρευνες το πλοίο West Capella, που φέρει το γεωτρύπανο και είναι πλέον έτοιμο να ρίξει το τρυπάνι στο βυθό και να ξεκινήσει τη γεώτρηση. Βασικά τον μπουχέσα τον Καμμένο και το παχύδερμο τον Βενιζέλο έπρεπε να ρίχναμε και θα βγάζαμε μαζούτ.

Η χρονική συγκυρία όλων αυτών των ζητημάτων και των διπλωματικών αναλύσεων δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού την ίδια περίοδο επιχειρείται και η επίλυση του Κυπριακού ζητήματος.
Τυχαίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί και το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση αποστέλλει στην Κύπρο 11 κούτες με το πρώτο μέρος του «Φακέλου της Κύπρου».

Όπως λένε οι Τούρκοι με μια άκρως απειλητική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, θα απαντήσουν κατάλληλα στις δραστηριότητες της Ελληνοκυπριακής πλευράς στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η πρώτη κίνηση μάλιστα έγινε το απόγευμα του Σαββάτου, 15 Ιουλίου 2017, όταν η τουρκική φρεγάτα "Γκιοκτσέαντα" (Ίμβρος) αλλάζοντας ρότα, έβαλε πλώρη προς την Πάφο, σημαίνοντας συναγερμό τόσο σε Ελλάδα και Κύπρο όσο και στις υπόλοιπες δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή.

Η απάντηση της κυπριακή ακτοφυλακής ήταν άμεση. Μέσω ασυρμάτου έστειλε μήνυμα στο τουρκικό πολεμικό σκάφος να μην πλησιάσει στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η φρεγάτα πλησίασε αρκετά το “West Capella” με αποτέλεσμα την επέμβαση της ελληνοκυπριακής ακτοφυλακής. «Μην μπείτε στην αποκλειστική οικονομική ζώνη», ήταν το σαφές μήνυμα στην πρόκληση των Τούρκων.

Παρά το κλίμα έντασης που καλλιεργεί συστηματικά η Άγκυρα στην κυπριακή ΑΟΖ, ιδιαίτερα μετά το αδιέξοδο στο Κραν-Μοντανά, η Κυπριακή Δημοκρατία διατηρεί την ψυχραιμία της και δεν παίζει το παιχνίδι της Τουρκίας, αλλά παίζει το παιχνίδι των 7 χωρών που έχουν στείλει ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις στην περιοχή.

Σε μια ιδιαίτερα κυνική ανακοίνωση, το υπουργείο εξωτερικών της Κύπρου αναφέρει «Ο φυσικός πλούτος της Κύπρου ανήκει στον λαό της Κύπρου», αλλά ξέχασε να πεί οτι τον εκμεταλλεύονται ξένοι για τα δικά τους συμφέροντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.