ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019

Τσίπρας: Άρπαζε χοντρά τέσσερα χρόνια τοις μετρητοίς, επιστρέφει προεκλογικά ψίχουλα επί πιστώσει

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοινώνοντας σήμερα μαζί με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησή του σε ένα πανηγυρικό σόου προεκλογικού χαρακτήρα «παροχές» από το 1,1 δισ. ευρώ του ματωμένου υπερπλεονάσματος του 2019, που προέρχεται από τη λεηλασία του ελληνικού λαού, προσπάθησε να «σβήσει» όλα τα μνημονιακά μέτρα φτωχοποίησης του λαού και ξεπουλήματος του δημοσίου πλούτου που η κυβέρνησή του έχει εφαρμόσει μέχρι τώρα, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποτρέψει εκλογική κατάρευση του ΣΥΡΙΖΑ.


Η επιλογή του Ζαππείου είναι ενδεικτική των παραπάνω καθώς στο Μαξίμου επιθυμούν οι παροχές να συνδεθούν συμβολικά με τον ίδιο χώρο απ’ όπου ανακοινώθηκε το περασμένο καλοκαίρι «η έξοδος από τα μνημόνια». Βέβαια η ίδια η ζοφερή πραγματικότητα που διαμορφώνουν οι πολιτικές, που ο Πρωθυπουργός εφαρμόζει, τον διαψεύδουν, αφού μόλις για αύριο, 8/5, έχουν εξαγγελθεί περίπου 1000 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών και περιουσιών, μεταξύ των οποίων και 40 πρώτες και μόνες λαϊκές κατοικίες.

Ο Πρωθυπουργός, για να εξωραΐσει τη σκληρή «μεταμνημονιακή» πραγματικότητα, εξήγγειλε ότι θα δοθούν από το «αναμενόμενο» υπερπλεόνασμα του 2019 περιορισμένες προεκλογικές παροχές και, επίσης, από την ίδια πηγή του 2020 μετεκλογικές παροχές και γι’ αυτή τη χρονιά, ουσιαστικά, όμως, κάλπικων και ανέξοδων, αφού το πιθανότερο είναι να μην είναι κυβέρνηση μέχρι τότε.

Δηλαδή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που πήρε και θα συνεχίσει να παίρνει από το λαό με εξοντωτική φορολογία, μειώσεις κοινωνικών δαπανών, συντάξεων και μισθών 10, θα του επιστρέψει 1 από αυτά, για να τους ξαναψηφίσει, ώστε μετά να του ξαναπάρουν με τις ίδιες πολιτικές άλλα 10.

Οι όποιες ελάχιστες φορολογικές ελαφρύνσεις εξάγγειλε ο Πρωθυπουργός δεν ακυρώνουν το μνημονιακό καθεστώς φορολεηλασίας των λαϊκών στρωμάτων και φορολογικής ασυλίας των μεγάλων συμφερόντων, που οικοδομήθηκε από τα τρία μνημόνια.

Αυτό το μνημονικό ληστρικό για το λαό φορολογικό καθεστώς μπορεί να ανατραπεί μόνο με μια μεγάλη δημοκρατική ριζοσπαστική φορολογική μεταρρύθμιση, που θα καταργήσει την φορολογική ασυλία του μεγάλου πλούτου, θα στηρίξει τα φτωχά και μικρομεσαία στρώματα της κοινωνίας και θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη με μέτρα όπως:

- Ατομικό αφορολόγητο εισόδημα 12.000 χιλιάδες ευρώ.
- Πλήρη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αντικατάστασή του με φόρο στην πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία.
- Δραστική μείωση της φορολογίας για τους επαγγελματίες και τους αγρότες και ανακούφιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
- Αντιστροφή του βάρους άμεσων και έμμεσων φόρων με την μείωση του ποσοστού των έμμεσων φόρων στα φορολογικά έσοδα, οι οποίοι και πλήττουν περισσότερο τα πλατιά λαϊκά στρώματα.

Αυτό θα σήμαινε δραστικότατη μείωση στους συντελεστές Φ.Π.Α. παντού, με προσανατολισμό να φθάσουμε τον ανώτατο συντελεστή του Φ.Π.Α. σε μονοψήφιο επίπεδο, με ταυτόχρονη αυστηροποίηση των ποινών και την αυτεπάγγελτη δίωξη σε περίπτωση μη απόδοσής του.

Όσον αφορά τις 120 δόσεις για οφειλές προς την εφορία, από αυτές αποκλείονται ουσιαστικά οι 9 στις 10 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της οικονομίας της χώρας μας και  χτυπήθηκαν βαρύτατα από τις μνημονιακες πολιτικές, ενώ θεσπίζονται αυστηρές προϋποθέσεις και για τα φυσικά πρόσωπα.

Οι 120 δόσεις οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία απαιτούν από τους οφειλέτες αυξημένη οικονομική ρευστότητα, που σήμερα δεν την έχουν αφού τα εισοδήματα τους δεν τους φτάνουν ούτε για την επιβίωσή τους, ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται και στις δόσεις των οφειλομένων και στις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές τους.

Μόνο μία βαθειά σεισάχθεια (διαγραφή) των χρεών των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα έλυνε το πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους στη χώρας μας, αλλά οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού δεν έχουν καμία σχέση με αυτή.

Όσο για τους συνταξιούχους η εξαγγελία του Πρωθυπουργού για μισό δώρο Χριστουγέννων δεν συνιστά αποκατάσταση ούτε 13ης ούτε 14ης σύνταξης, όπως είχε δεσμευτεί προεκλογικά η κυβέρνηση του, ούτε των δραματικών απωλειών, που είχαν οι συνταξιούχοι από τις σφαγιαστικές μειώσεις των συντάξεών τους τα χρόνια των μνημονίων. Αφήστε βέβαια το γεγονός ότι πρέπει να δούμε για πιο ακριβώς ποσό πρόκειται και με ποιες προϋποθέσεις και σε ποιούς από τους συνταξιούχους θα δοθεί.

Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για ορισμένες οριακές βελτιώσεις αντεργατικών νομοθετημάτων, που η κυβέρνησή του είχε ψηφίσει, σε επιμέρους εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα, ουσιαστικά διατηρεί άθικτο το αντεργατικό μνημονιακό καθεστώς, που διαμορφώθηκε τα προηγούμενα χρόνια από τις κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και που η ίδια η κυβέρνησή του ενίσχυσε με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την κατάργηση της Κυριακής – Αργίας και την αυστηροποίηση των προϋποθέσεων για την κήρυξη της απεργίας.

Ο πρωθυπουργός, προκειμένου να αποκρύψει ότι το μνημονιακό καθεστώς της χρεοκρατίας, της λιτότητας και της ασφυκτικής επιτροπείας συνεχίζεται – και θα συνεχίζεται- για πολλά χρόνια, προσπάθησε να παρουσιάσει ένα πολιτικό αφήγημα ότι η κυβέρνησή του έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, ότι έρχονται καλλίτερες μέρες με ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη. Επίσης, ότι υπάρχει αντιπαράθεση δυνάμεων προόδου (ΣΥΡΙΖΑ) και συντήρησης (ΝΔ), ότι η κυβέρνηση είναι δύναμη εξυγίανσης από τα σκάνδαλα και ότι, εάν δεν στηριχτεί, θα επανέλθει η ΝΔ και ο Μητσοτάκης, που σύρονται από την εκδικητική ακροδεξιά τους πτέρυγα κλπ.

Όμως, το εκλογικό «δίλημμα» ότι οι πολίτες έχουν να επιλέξουν μεταξύ μόνο «Τσίπρα – Μητσοτάκη», που δήθεν εκπροσωπούν δύο διαφορετικούς πολιτικούς κόσμους, είναι κάλπικο.

Κι αυτό, γιατί ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ κινούνται στο ίδιο πλαίσιο νεοφιλελεύθερης αντιλαϊκής οικονομικής πολιτικής, λόγω των δεσμεύσεών τους προς τους δανειστές, για την «πάση θυσία» παραμονή στην ευρωζώνη και την αποπληρωμή του τεράστιου, μη βιώσιμου και επαχθούς δημοσίου χρέους. Στην εξωτερική πολιτική συμφωνούν στην μετατροπή της Ελλάδας σε απλό παρακολούθημα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Γερμανικής ΕΕ.

Οι όποιες προεκλογικές «παροχές» της κυβέρνησης Τσίπρα ή οι προεκλογικές υποσχέσεις Μητσοτάκη δεν καταργούν το καθεστώς φτωχοποίησης και ταπείνωσης του ελληνικού λαού.

Επομένως, οι παρακμιακές κοκορομαχίες τους και οι ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές τους δεν έχουν ουσιαστικό περιεχόμενο. Γίνονται για τον εκλογικό εγκλωβισμό του λαού σε πολιτικές λιτότητας και επιτροπείας.

iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.