ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Επανιδρύεται Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε την επανίδρυση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου, όπως θα ονομάζεται, έπειτα από έξι μήνες διακυβέρνηση.


Την επανίδρυση ανακοίνωσε επίσημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος πρόσθεσε πως υπουργός θα είναι ο μέχρι σήμερα υφυπουργός του Υπουργείου Εργασίας Νότης Μηταράκης με αναπληρωτή υπουργό τον Γιώργο Κουμουτσάκο, ο οποίος έως σήμερα κατείχε τις σχετικές αρμοδιότητες ως αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Αυτή η κίνηση έρχεται σε συνέχεια της σύστασης ομάδων και δομών που σχετίζονται με το μεταναστευτικό, όπως το κλιμάκιο για την προστασία των ασυνόδευτων ανηλίκων.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε συστήσει αυτόνομο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, οι αρμοδιότητες του οποίου με την εκλογή της Νέας Δημοκρατίας πέρασαν -όπως αναφέρθηκε- στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Τις αρμοδιότητες του κυρίου Μηταράκη στο Υπουργείο Εργασίας αναλαμβάνει ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης. Η ορκωμοσία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Η Κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή, ακολούθησε διαφορετική πολιτική στο Προσφυγικό-Μεταναστευτικό ζήτημα.

Με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που βασίζεται σε τέσσερις άξονες:

- Φύλαξη των συνόρων μας.
- Επιτάχυνση διαδικασιών ασύλου.
- Αυξημένες επιστροφές.
- Κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα. 

Και όλα αυτά, προωθώντας παράλληλα την αποσυμφόρηση των νησιών που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος στην υποδοχή προσφύγων και μεταναστών, αλλά και με τη διεθνοποίηση του προβλήματος σε όλα τα διεθνή fora.

Αυτό που απαιτείται είναι η ταχύτερη υλοποίηση αυτού του σχεδίου.

Με απόφαση του Πρωθυπουργού δημιουργείται Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, με Υπουργό τον βουλευτή Χίου κ. Παναγιώτη Μηταράκη.

Ο κ. Μηταράκης, μέχρι σήμερα Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, ολοκλήρωσε έναν κύκλο προετοιμασίας του νέου ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού νομοσχεδίου, το οποίο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τις επόμενες ημέρες.

Τις μέχρι σήμερα αρμοδιότητές του αναλαμβάνει ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννης Βρούτσης.

Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου τοποθετείται ο βουλευτής B1 Βόρειου Τομέα Αθηνών και μέχρι σήμερα Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος.

Η ορκωμοσία του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου και του Αναπληρωτή Υπουργού θα πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας στο Προεδρικό Μέγαρο.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.