ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

Ναΐμα Αλαράμπι: Η γυναίκα στρατηγός που βρίσκεται στο πλευρό του Χαφτάρ


Η στρατηγός Ναΐμα Αλαράμπι, είναι η πρώτη γυναίκα στην ιστορία των Ενόπλων Δυνάμεων της Λιβύης, που φτάνει στον βαθμό αυτό, σπάζοντας συντηρητικά ταμπού που χαρακτηρίζουν και αυτή την αραβική χώρα.


Πρόκειται για πρόσωπο απολύτου εμπιστοσύνης του επικεφαλής του Εθνικού Λιβυκού Στρατού (LNA) Χαλίφα Χαφτάρ, που με πρόσφατη απόφαση του -και τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου του εκλεγμένου Κοινοβουλίου Ακίλα Σαλέχ Ίσα, προήχθη στο βαθμό του στρατηγού και τοποθετήθηκε Διευθύντρια του Γραφείου Γυναικείων Υποθέσεων της Γενικής Διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Λιβύης.

 Η στρατηγός Ναΐμα Αλαράμπι, είναι επιφορτισμένη με την ευθύνη μέριμνας για τους τραυματίες του LNA, αλλά και υποστήριξης των οικογενειών των πεσόντων κατά τις συγκρούσεις με ισλαμιστικές πολιτοφυλακές και μισθοφόρους που στηρίζουν τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση του Φαγέζ αλ Σάρατζ.



Η στρατηγός Ναΐμα Αλαράμπι είναι απόφοιτος της Γυναικείας Στρατιωτικής Ακαδημίας της Τρίπολης και το Τμήμα Επικοινωνίας και Πληροφοριών που ίδρυσε ο Καντάφι και μέσα σε πέντε χρόνια λειτουργίας της είχε αποδώσει  7.000 νεαρές κοπέλες αποφοίτους.

Μετά την πτώση του καθεστώτος Καντάφι (2011), υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών στη δημόσια ζωή της χώρας, παρά τοην εμφύλια σύγκρουση που μαίνεται. Συνολικά 33 γυναίκες έχουν εκλεγεί στο Γενικό Εθνικό Κογκρέσο της Λιβύης ενώ κατέχουν και άλλες σημαντικές θέσεις.

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.