ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Μηδέν εις το πηλίκον


Του Κώστα Δημητρίου


 Απο το "λεφτά υπάρχουν" του Τζέφρι στο "success story" του Σαχλαμαρά και απο τους "ζουρνάδες και τα νταούλια" του Τσίπρα στο "Κούγκι" του Καμμένου. Μετά απο όλα αυτά φτάσαμε και στον "χορό του Ζαλόγγου" της Ελληνικής κοινωνίας.

"Λεφτά υπάρχουν" για τις τράπεζες. Πάντα θα υπάρχει για τις τράπεζες. Αλλά για να υπάρχουν θα πρέπει κάποιοι να θυσιάζονται εις αει και αυτοί είναι οι πολίτες των ευπαθών ομάδων της κοινωνίας, όπου απλόχερα η εκάστοτε κυβέρνηση "προσφέρει" στο "θυσιαστήριο" της Ε.Ε.
  
"Success story" υπάρχει? Σαφώς και υπάρχει. Όχι βέβαια για την κοινωνία αλλά τους τεχνοκράτες των Βρυξελλών. Με κάθε "θυσία" (κυβερνητική δολοφονία) κάποιου συμπολίτη μας, ανοίγουν σαμπάνιες στην Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα, πόσο μάλλον με την τελευταία διπλή δολοφονία που διεπράχθει στην Χαλκίδα πρόσφατα και χρεώνεται στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.



 "Ζουρνάδες και  νταούλια" προφανώς έχουν αρχίσει και βαράνε, πολύ πρίν ακόμα μπεί και ο Τσίπρας στην ορχήστρα. Και τα βαράνε καλά αφού αγορές και πολίτες χορεύουν ασταμάτητα. Μόνο που οι αγορές χορεύουν latin και οι πολίτες της ελληνικής κοινωνίας τον "χορό του Ζαλόγγου".

Ο Πανούλης θα το κάνει "Κούγκι", αλλά μέχρι να το κάνει ο σύγχρονος "καλόγερος Σαμουήλ", θα έχει πεθάνει όλη η κοινωνία απο την πανούκλα της Ε.Ε, οπότε μάλλον για τον εαυτό του μίλαγε ή για ένα μικρό κομμάτι της κοινωνίας που αφορά πολιτικούς και οικονομικούς ολιγάρχες.

Πλέον οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα είναι ομαδικές. Αυτό και αν είναι success story! Η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα είναι ένα success story και ούτε η κυβέρνηση του Τσίπρα είναι διατεθειμένη να ανακόψει την τεράστια επιτυχία της Ελλάδας. Βέβαια διαπραγματεύτηκε, το πάλεψε κάπως τέλος πάντων, δεν έκατσε στα τέσσερα, αλλά το αποτέλεσμα είναι... μηδέν.

Ήδη ο κύριος Βαρουφάκης σε συνέντυξη που έδωσε στον Γιώργο Αυτιά, προετοίμασε την κοινή γνώμη, για την επιβολή ενός έκτακτου φόρου που "ενδεχομένως" θα κληθεί να πληρώσει ο λαός προκειμένου να υπάρχουν λεφτά στις τράπεζες. Θα ήταν και αυτό μια απο τις "ασάφειες" της νέας συμφωνίας με τους δανειστές.

Εντύπωση κάνει το γεγονός ότι μια τέτοια συμφωνία με τόσες πολλές "ασάφειες", υπερψηφίστηκε απο το ράιχσταγκ (τώρα το λένε Μπούντεσταγκ), την γερμανική βουλή δηλαδή με συντριπτική πλειοψηφία. Αυτό είναι τουλάχιστον ύποπτο...  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.