ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015

Η «διαπλοκή» ετοιμάζει και άλλα χτυπήματα κατά Τσίπρα

 Ένας ανηλεής πόλεμος διεξάγεται τις τελευταίες ημέρες στο παρασκήνιο με στόχο την κυβέρνηση αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η «ελίτ εξουσίας» επιχειρεί να χτυπήσει τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα «εκθέτοντας» τις επιλογές του στη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου.

 Τις τελευταίες μέρες, λίγο πριν αρχίσουν οι «αποκαλύψεις» για τον Γ. Κατρούγκαλο από την κίτρινη φυλλάδα "το βήμα" του μεγάλου συγκρότηματος Ψυχάρη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συζητήσεις που είχε με στενούς συνεργάτες του είχε ξεκινήσει την «αποκωδικοποίηση» μηνυμάτων που έρχονταν από κύκλους της διαπλοκής, με αιχμή συγκεκριμένα ηλεκτρονικά κυρίως ΜΜΕ.

 Η εκτίμηση του Αλέξη Τσίπρα είναι ότι «αφού περάσαμε ένα μικρό διάστημα χάριτος απ’ τα διαπλεκόμενα, τώρα άρχισε η μάχη εναντίον μας. Η διαπλοκή μάς δείχνει τα δόντια, η μάχη μόλις ξεκινά».


 Συνεργάτες του Πρωθυπουργού, διαμηνύουν ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα κάνει βήμα πίσω και θα προχωρήσει στην υλοποίηση βασικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, όπως:

- Η προκήρυξη από μηδενική βάση των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών συχνοτήτων, που σήμερα νέμονται οι βαρόνοι των μίντια εντελώς προκλητικά και σκανδαλωδώς, στα πλαίσια συναλλαγών με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, που τους τις παραχώρησαν με ψίχουλα, κυριολεκτικά.

- Ο έλεγχος των θαλασσοδανείων που έχουν λάβει σκανδαλωδώς και ουσιαστικά χωρίς εγγυήσεις μεγάλα κανάλια, ραδιόφωνα, συγκροτήματα μιντιαρχών και ο τερματισμός αυτού του άθλιου καθεστώτος.

- Γενικά ο τερματισμός και άλλων «διευθετήσεων» χαριστικών των προηγούμενων κυβερνήσεων προς μεγαλοεκδότες, καναλάρχες και άλλους… εργολάβους και προμηθευτές.

 Ο πρωθυπουργός, όπως τόνισε στους συνεργάτες του, εκτιμά ότι οι πυλώνες της διαπλοκής πρόσφεραν μια περίοδο χάριτος στην κυβέρνησή του με την προσδοκία, ότι σταδιακά θα ενταχθεί στο όλο σύστημα της διαπλοκής, θα ενσωματωθεί και θα συνεχίσει έτσι την αναπαραγωγή του.
«Όταν αντιλήφθηκαν», λέει, «πως δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποκύψουμε, αρχίζουν τις εναντίον μας επιθέσεις».

 Και αναφέρεται στη στάση πολύ συγκεκριμένων –βασικά ηλεκτρονικών- ΜΜΕ τα οποία λειτουργούν σαν… εκπρόσωποι των δανειστών, προβοκάρουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί με αξιοπρέπεια, πιέζουν για παραχωρήσεις, κυρίως στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων («λειτουργούν ως… ατζέντηδες εταιριών και κοινοπραξιών, όπως για παράδειγμα στο θέμα των αεροδρομίων», τονίζει) και απαξιώνουν κάθε κυβερνητική πρωτοβουλία, ενώ δεν διστάζουν ακόμα και να κατασκευάσουν αντικυβερνητικά θέματα.

 Μάλιστα ο Αλέξης δεν δίστασε να παρομοιάσει αυτή την εναντίον της κυβέρνησης επίθεση -τηρουμένων των αναλογιών- με τις αντίστοιχες επιθέσεις κατά της κυβέρνησης Καραμανλή, την περίοδο του «βασικού μετόχου». Ωστόσο υπογράμμισε, ότι «δεν θα τους περάσει, θα αντιδράσουμε θα υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας».

 Εδώ θα πρέπει να αποκαλύψουμε, ότι μόλις ξεκίνησαν οι «αποκαλύψεις» για τον Γ. Κατρούγκαλο, ο πρωθυπουργός υπενθύμισε με νόημα στους συνεργάτες του τις προαναφερθείσες εκτιμήσεις του…

Και κάτι άλλο: Πρόσφατα από συγκρότημα στάλθηκε στο Μαξίμου το μήνυμα, ότι «έχουμε αποκαλύψεις για τρία ακόμα κυβερνητικά στελέχη»... «Σαν αυτές του Κατρούγκαλου;», ήταν η αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος «έστειλε το μήνυμα από εκεί που ήρθε»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.