ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2015

Αυτοκτονία κρατουμένου στις φυλακές Δομοκού

 Ένας 42χρονος Πακιστανός κρατούμενος στην Ε2 πτέρυγα των Φυλακών Δομοκού βρέθηκε κρεμασμένος στο κελί του, από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, στις 20:20 το βράδυ της Τρίτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 42χρονος προέβη στο «απονενοημένο», φτιάχνοντας βρόγχο με το σεντόνι του. Ο αλλοδαπός κρατούμενος αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα υγείας και είχε πρόσφατα διακομισθεί στο Κ.Υ. Δομοκού και στο Νοσοκομείο Λαμίας.

 Παράλληλα έγινε γνωστό από το Κοινωνικό Ιατρείο της Αθήνας ότι άλλος κρατούμενος σώθηκε την τελευταία στιγμή και αφού είχε κρεμαστεί με το σεντόνι του στο κέντρο κράτησης της Πέτρου Ράλλη, ενώ ένας άλλος αφού χαράκωσε το χέρι του αποπειράθηκε να κρεμαστεί κι αυτός. Και οι δύο δήλωσαν στο νοσοκομείο ότι κατέφυγαν στην έσχατη πράξη διότι αντίθετα με άλλους ομοεθνείς τους δεν αφέθηκαν κι αυτοί ελεύθεροι.

 Το σίγουρο είναι ότι να αυτοκτονούν άνθρωποι στα ιδρύματα, που εκτός των άλλων είναι υπεύθυνα για να τους παρέχουν ασφάλεια, είναι ένα φαινόμενο που δεν μπορεί να συνεχίζεται, την ώρα που βασική αιτία για τα γεγονότα αυτά παραμένει η αθλιότητα που επικρατεί σε όλους αυτούς τους χώρους και η έλλειψη ιατρικής φροντίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.