ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Ανακοινώθηκε η Επιτροπή για τον Λογιστικό Έλεγχο του Χρέους

 Ανακοινώθηκε σήμερα (Τρίτη) η συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, από την πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, την ευρωβουλευτή Σοφία Σακοράφα και τον γνωστό οικονομολόγο Ερίκ Τουσέν.

 Η Επιτροπή θα τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής  Βουλής.Θα είναι πλήρως ανοιχτή προς την Κοινωνία των Πολιτών, αλλά και σε Έλληνες και διεθνείς οικονομολόγους, συνταγματολόγους και ειδικούς επιστήμονες του χρέους, όπως ακριβώς τη διεκδικούσε η πρωτοβουλία για τη συγκρότησή της, αλλά και το κίνημα για το χρέος από το 2010.

 Στόχος της επιτροπής είναι η αποκάλυψη της αλήθειας για την ευθύνη των ακολουθούμενων πολιτικών, αλλά και πράξεων ή παραλείψεων που εκτίναξαν το χρέος της Ελλάδας.
«Αδιανόητο να υπάρξει φορέας στο Δημόσιο που δεν θα δώσει στοιχεία στην Επιτροπή», τόνισε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.


Η Σοφία Σακοράφα αναλαμβάνει την ευθύνη της πανευρωπαϊκής δράσης όσο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσο και στα εθνικά κοινοβούλια των κρατών μελών. Ενδεικτικά αναφερόμενη στο ρόλο της Επιτροπής και στη δική της δραστηριοποίηση, η κ. Σακοράφα αναφέρθηκε στη δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, κ. Σόιμπλε, ότι «ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει την αλήθεια», διαβεβαιώνοντάς τον ότι «ο ελληνικός λαός θα μάθει την αλήθεια για τα σκάνδαλα της Siemens και των εξοπλιστικών προγραμμάτων, για το ρόλο των τραπεζών, για το πώς φτάσαμε στα μνημόνια, για το πώς γιγαντώθηκε το χρέος την τελευταία πενταετία».

Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής, της οποίας συντονιστής σε τεχνικό – επιστημονικό επίπεδο είναι ο γνωστός για την εμπειρία του Ερίκ Τουσέν, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου.

efsyn.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.