ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Σε τεταμένο κλίμα η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup

Μάλλον κακοί είναι οι οιωνοί για το αποψινό κρίσιμο Eurogroup, στο οποίο θα συζητηθούν οι ελληνικές προτάσεις για μεταρρυθμίσεις, με τα σενάρια αποσταθεροποίησης από το εξωτερικό να δίνουν και να παίρνουν και το κλίμα να είναι τεταμένο.

Μετά τις δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη στην Corriere della Serra περί ενδεχόμενου δημοψηφίσματος σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις καταρρεύσουν, ο υπουργός Οικονομικών βρίσκεται στο στόχαστρο πολλών Ευρωπαίων αξιωματούχων, αν και κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν πως σε κάθε περίπτωση η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ δεν αμφισβητείται, υποστηρίζοντας πως η παρεξήγηση δημιουργήθηκε με ευθύνη της ιταλικής εφημερίδας, που παραποίησε τη δήλωσή του.

Πάντως, η απάντηση του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στην επιστολή Βαρουφάκη αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, καθώς ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών πετάει το μπαλάκι στους «θεσμούς»,  τονίζοντας πως οι ελληνικές προτάσεις θα πρέπει να συζητηθούν και με τους θεσμούς.


Ύποπτο είναι το γεγονός ότι ο αλκοολικός ιμπεριαλιστής ψυχάκιας Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Die Welt ότι: «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η κατάσταση δεν θα συνεχίσει να επιδεινώνεται στην Ελλάδα. Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι δεν έχουν κατανοήσει όλοι, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη σοβαρότητα της κοινωνικής κατάστασης στην Ελλάδα», απορρίπτοντας παράλληλα κάθε σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και ζητώντας οι διαπραγματεύσεις με τη χώρα μας να είναι λιγότερο απαιτητικές και περισσότερο πολιτικές.

Είναι προφανές ότι ο προέδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, προσπαθεί να κάνει τα "γλυκά μάτια" στην Ελλάδα, έχοντας στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, την χρήση του γεωστρατηγικού χώρου της χώρας για την επιχείρηση που ετοιμάζει κατα της Ρωσίας, προαναγγέλοντας μάλιστα εχτές την ίδρυση Ευρωστρατού για να χτυπήσει την "Αρκούδα".

Σε κάθε περίπτωση, το σκηνικό «1 εναντίον 18» αναμένεται και σήμερα να εμφανιστεί στο Eurogroup, με τον Γιάνη Βαρουφάκη να δέχεται ισχυρές πιέσεις από τους Ευρωπαίους ομολόγους του.

ΠΗΓΗ: koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.