ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

«Τζάμπα κάνατε κατάληψη, θα καταργήσουμε άμεσα τις φυλακές τύπου Γ’»

 «Το λιγότερο πολιτικά ακατανόητη» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την κυριακάτικη κατάληψη των γραφείων του στην πλατεία Κουμουνδούρου από την αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας», καθώς, όπως τονίζει, «έρχεται κόντρα σε έναν πολιτικό χώρο που έχει δώσει αγώνες για τα δικαιώματα». Σημειώνεται πως η κατάληψη έληξε ειρηνικώς λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

 «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας πολιτικός χώρος που εδώ και χρόνια έχει δώσει αγώνες για τα δικαιώματα των κρατουμένων. Όταν η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. προωθούσε το τερατούργημα των φυλακών τύπου Γ’, το κόμμα μας εναντιώθηκε από την πρώτη στιγμή. Η κυβέρνηση μέσα από τις προγραμματικές της δηλώσεις δεσμεύτηκε για την κατάργησή τους και αυτό θα γίνει άμεσα», αναφέρει το κυβερνών κόμμα σε ανακοίνωσή του.


 Μετά απο αυτήν την επιβεβαίωση του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση του "Γκουαντάναμο" της Ελλάδας, οι νοικοκυραίοι αναρχικοί (δεν έχουμε μόνο ιπτάμενους), καθάρισαν τον χώρο και αποχώρησαν.

 Χωρίς να χάσει καιρό, ο φασιστικός μηχανισμός της δεξιάς παράταξης, χρησιμοποιώντας πολίτες χαμηλής μόρφωσης και μειωμένης αντίληψης (κοινώς γίδια), χλεύαζε και υποτιμούσε την πράξη αυτή των αναρχικών.

 Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει ρυθμίσεις που δίνουν το δικαίωμα σε όσους κρατούμενους πάσχουν από σοβαρές ασθένειες να δώσουν μάχη για τη ζωή τους έξω από τη φυλακή, υπενθυμίζοντας ότι είχε εναντιωθεί στους "κουκουλονόμους τρομονόμους", ενώ θεωρεί απαράδεκτη την ποινικοποίηση οικογενειακών και προσωπικών σχέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.