ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015

Σόιμπλε: «Εκταμίευση και χωρίς το 100% των μέτρων»

Μιλώντας στο Ινστιτούτο Brookings, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε ότι «αμέσως μόλις οι τρεις Θεσμοί διαπιστώσουν κάποια πρόοδο σε γενικές γραμμές στην Ελλάδα, θα δώσουμε το ‘οκ’ για να εκταμιευτούν τα χρήματα». Σε ελεύθερη μετάφραση αυτό σημαίνει ότι μόλις δώσει ο Αμερικάνος την εντολή για εκταμίευση των χρημάτων προς την Ελλάδα, αυτή θα γίνει και δεν πα να λένε οι "θεσμοί", ο Σόιμπλε, ο Φρίτς, ο Πλίτς ότι θέλουν...

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε: «Η Ελλάδα πρέπει να φέρει αποτέλεσμα αν θέλει εκταμίευση, όχι 100% αλλά τουλάχιστον σε γενικές γραμμές. Ποτέ δεν ζητήσαμε από την Ελλάδα να ολοκληρώσει το 100% όσων ζητούνται», πρόσθεσε. Ο Σόιμπλε, κατά την ομιλία του στην Ουάσινγκτον, πρόσθεσε ότι «η μεγαλύτερη πρόκληση για την Ελλάδα δεν είναι η αναδιάρθρωση του χρέους, αλλά το να ξανακερδίσει την ανταγωνιστικότητά της», λέγοντας πως είναι πολύ δύσκολη η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

«Το ελληνικό πρόγραμμα είναι μακράν το δυσκολότερο» συμπλήρωσε, αναφέροντας πως Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία και άλλες χώρες τα πήγαν πολύ καλύτερα. Οι ευρωπαϊκές χώρες που έχουν εφαρμόσει πραγματικές μεταρρυθμίσεις έχουν ήδη αρχίσει να βλέπουν τους καρπούς των προσπαθειών τους», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το αν η Ευρώπη είναι αρκετά ισχυρή να χάσει ένα κράτος-μέλος, η απάντηση του Σόιμπλε ήταν «όχι», και πρόσθεσε: «Αν βρείτε κάποιον στο Πεκίνο, στη Μόσχα κλπ, που θέλει να σας δανείσει χρήματα, εμείς είμαστε οκ, πάρτε τα».

Ο Σόιμπλε αναφέρθηκε στη συνέχεια στον Γιάνη Βαρουφάκη, για τον οποίο είπε: «Είναι ένας διάσημος οικονομολόγος. Όχι ο πρώτος στην παγκόσμια ιστορία». Επανέλαβε τη θέση του πως αν η Ελλάδα δεν θέλει τα χρήματα, κανείς δεν θα την αναγκάσει να τα πάρει, ενώ είπε ακόμα πως είναι πολλές φορές που, απευθυνόμενος στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, έχει τονίσει ότι δεν πρέπει να «παίζουν» με τον ελληνικό λαό, που έχει υποφέρει πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.