ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Πρόοδο στις διαπραγματεύσεις διαπιστώνει η Ε.Ε.

 Θετικά μηνύματα για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας - δανειστών καταγράφονται δια μέσου του εκπροσώπου Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, ύστερα απο ένα πρόσθετο "εμπλουτισμένο" πακέτο μέτρων που παρουσίασε η Ελληνική πλευρά ύψους 1 δισ. ευρώ, και απο τα  7,6 δισ. ευρώ που προέβλεπε το προηγούμενο κείμενο εργασίας, ανεβάζει τα έσοδα στα 8,5 δισ. ευρώ (κάπου εδώ γελάμε...).

 «Συνεχίζουμε να δουλεύουμε και σημειώνουμε πρόοδο βήμα-βήμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σχοινάς, α εκπρόσωπος της Επιτροπής.

 Ερωτηθείς αν υπάρχει προθεσμία για την επίτευξη συμφωνίας με τους Θεσμούς στη λίστα των μεταρρυθμίσεων, ο Μ. Σχοινάς υπενθύμισε ότι, με βάση τη συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, στόχος είναι να υπάρξει μια ολοκληρωμένη λίστα συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων, η οποία θα πρέπει να εγκριθεί από τους θεσμούς ως το τέλος Απριλίου.

 Ο Μ. Σχοινάς υπενθύμισε, επίσης, ότι το επόμενο βήμα είναι το Eurogroup της Λετονίας στις 24 Απριλίου, σημειώνοντας πως θα ήταν «ευπρόσδεκτη» η επίτευξη συμφωνίας πριν από την ημερομηνία αυτή.

 Να σημειωθεί ότι την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά ο δεύτερος κύκλος επαφών της Αθήνας με τους Θεσμούς, στη διάρκεια του οποίου θα συζητηθούν μείζονα θέματα της ελληνικής οικονομίας (ασφαλιστικό, εργασιακά, φορολογικά). Από την έκβαση που θα έχουν αυτές οι συζητήσεις θα εξαρτηθεί και η συμφωνία την οποία επιδιώκει η κυβέρνηση μέχρι το Eurogoup της Λετονίας.

efsyn.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.