ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Κυριακή, 5 Απριλίου 2015

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ»

 Πέρασε περίπου απαρατήρητη η πρόταση του Αντ. Σαμαρά, ότι προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη είναι διατεθειμένος να… θυσιαστεί και να συμμετάσχει σε «οικουμενική» κυβέρνηση, ωστόσο αυτή η πρόταση είναι ενταγμένη σε εν εξελίξει σχέδιο αποσταθεροποίησης της σημερινής κυβέρνησης, σε αγαστή συνεργασία με ντόπια και ξένα κέντρα!

 Ο ημίτρελος ψυχασθενής, για να φανεί αντάξιος  των προσδοκιών των ξένων κέντρων (CIA και Σια απο τα οποία και ελέγχεται όπως ο προκάτοχος του Jeffry Papandreu), απεργάζεται εδώ και καιρό την πλήρη αποδυνάμωση της κυβέρνησης Τσίπρα και παράλληλα τον σχηματισμό άλλης κυβέρνησης, αλλά από αυτή τη Βουλή, αφού φοβούνται ότι μια νέα εκλογική αναμέτρηση θα έφερνε τον ΣΥΡΙΖΑ παντοδύναμο και τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ στα Τάρταρα.

  Ένας τέτοιος σχεδιασμός βέβαια, απαιτεί τη συναίνεση των πρώην κυβερνητικών συνεταίρων, της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και του Ποταμιού αλλά αυτή θεωρείτε δεδομένη, αφού όσοι απεργάζονται αυτά τα σενάρια φοβούνται τις εκλογές όπως… ο διάβολος το λιβάνι.

  Το σενάριο συζητήθηκε σε κλειστό κύκλο και στην πρόσφατη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου συμμετείχε ο αρχηγός της Ν.Δ. Εκεί ο Αντ. Σαμαράς δέχτηκε την πρόταση, την οποία φυσικά αποδέχτηκε… ασμένως, αφού το μόνο που τον απασχολεί είναι να ξαναρίξει την χώρα "στα τέσσερα" για να μπορεί ο Γιούνκερ να μας δείχνει την "αγάπη" του.


 Ενώ ο Βενιζέλος και ο Στ. Θεοδωράκης επίσης είναι υπέρ μιας άλλης κυβέρνησης απ’ αυτή τη Βουλή, ο μεν Βενιζέλος για να παραμείνει επίσης… μπαστακωμένος στην καρέκλα του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, ο δε Θεοδωράκης επειδή θέλει τη συμμετοχή σε μια κυβέρνηση «σωτηρίας», ώστε να παγιωθεί η συμμετοχή του στο κεντρικό πολιτικό παιχνίδι.

 Ο Αντ. Σαμαράς ζήτησε απ’ τους εταίρους του στο ΕΛΚ βοήθεια ώστε να προχωρήσει η ενεργοποίηση αυτών των σεναρίων, κάτι που αντικειμενικά σημαίνει την υπονόμευση της κυβέρνησης Τσίπρα κι έλαβε σχετικές υποσχέσεις, εξού και το "αγαπάμε την Ελλάδα" του Γιούνκερ.

 Αυτό σε πολύ μεγάλο βαθμό ερμηνεύει και τη στάση συντηρητικών κυβερνήσεων έναντι της ελληνικής κυβέρνησης στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση, τους συνεχιζόμενους εκβιασμούς σε βάρος της κυβέρνησης Τσίπρα και τη συνεχιζόμενη ασφυξία προς την Ελλάδα, με μοναδικό στόχο να γονατίσει ο Αλέξης και να συρθεί στην αποδοχή κυβέρνησης «ευρύτερης αποδοχής»!

 Μάλιστα στα σενάρια αυτά κεντρικό ρόλο διαδραματίζουν και συγκεκριμένα επιχειρηματικά και μιντιακά κέντρα εντός Ελλάδας, ιδιαίτερα μετά και τη μάχη εναντίον της κυβέρνησης που ξεκίνησαν μετά την έναρξη των διαδικασιών υλοποίησης της κυβερνητικής δέσμευσης για την προκήρυξη των τηλεοπτικών συχνοτήτων, τον έλεγχο των δανείων τους και τον τερματισμό της διαπλεκόμενης ασυλίας τους. Είναι λοιπόν ακριβώς γι’ αυτό που «αίφνης» ο Αντ. Σαμαράς έθεσε στο τραπέζι την πρόταση για οικουμενική κυβέρνηση.

 Ωστόσο ο Αλ. Τσίπρας, υπόψη του οποίου έχουν τεθεί αυτά τα σενάρια τα οποία γνωρίζει, αρνείται κατηγορηματικά να υποκύψει. Και ακριβώς γι’ αυτό έσπευσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γ. Σακελλαρίδης να τα απορρίψει με απόλυτο τρόπο, χαρακτηρίζοντάς τα μάλιστα «όνειρα εαρινής νυκτός»…
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.