ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Κυριακή, 12 Απριλίου 2015

Αδιάκοπες διαπραγματεύσεις για το Eurogroup - Τι έγινε στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη

 Συνεχείς είναι οι διαβουλεύσεις του οικονομικού επιτελείου με τους "θεσμούς" όπως αποδεικνύει και η χθεσινή τηλεδιάσκεψη, ανήμερα του Μ. Σαββάτου. Οι δύο πλευρές εκτιμούν πως σημειώνεται πρόοδος στις συζητήσεις αλλά ακόμα η συμφωνία μοιάζει να είναι μακριά. Στο Μαξίμου, ωστόσο, επικρατεί... "συγκρατημένη αισιοδοξία".

 «Σε κλίμα συνεργασίας συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη το Brussels Group και προσδιόρισε την ατζέντα των θεματικών ενοτήτων και το περιεχόμενό τους, που θα συζητηθούν τις επόμενες ημέρες», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

 Την Δευτέρα ή την Τρίτη αναμένεται να υπάρξει και νέα τηλεδιάσκεψη του Brussels Group ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup στις 24 Απριλίου. Οι δανειστές πιέζουν ασφυκτικά προκειμένου η κυβέρνηση να πάρει νέα μέτρα.


 «Αγκάθι» παραμένει το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό όπου οι θεσμοί ζητούν να υπάρξουν βαθιές μεταρρυθμίσεις οι αρμόδιοι υπουργοί με δηλώσεις εμφανίζονται αμετακίνητοι και τονίζουν πως πρόκειται για τις «κόκκινες γραμμές» οι οποίες έχουν τεθεί από την πρώτη στιγμή. Mε την επιστροφή του πρωθυπουργού από την Αίγινα αναμένεται να ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις για την στρατηγική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις.

 Την ίδια ώρα η ΕΚΤ αντιδρά στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα «κόκκινα δάνεια» και την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, καθώς όπως υποστηρίζει υπάρχει κίνδυνος να ενταχθούν στην ρύθμιση και εκείνοι που έχουν χρήματα αλλά δεν πληρώνουν. Για αυτό τον λόγο ζητούν τα κριτήρια να είναι ιδιαιτέρως αυστηρά.

 «Το πολύ μεγάλο εύρος των δικαιούχων δανειοληπτών, που πηγαίνει πέρα από την προστασία των ευάλωτων δανειοληπτών με χαμηλά εισοδήματα, ενδέχεται να δημιουργήσει ηθικό κίνδυνο ο οποίος δύναται να οδηγήσει σε ηθελημένες αθετήσεις υποχρεώσεων, υπονομεύοντας την κουλτούρα πληρωμών και τη μελλοντική πιστωτική επέκταση», επισημαίνει η ΕΚΤ.

 Για τρίτο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα έκανε λόγο ο πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών, Μάρσελ Φρέιζερ, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg και παράλληλα, σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει συμφωνία τις επόμενες εβδομάδες.

  «Νομίζω ότι τώρα είναι η ώρα να σκεφτούμε το τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα. Αυτό είναι το επείγον. Είναι ξεκάθαρο ότι η ελληνική κυβέρνηση θα χρειαστεί περαιτέρω χρηματοδότηση από τους δανειστές της τα επόμενα τρία χρόνια, πιθανότατα γύρω στα 30 με 40 δισ. ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μαρσέλ Φρέιζερ.

koutipandoras.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.