ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Σάββατο, 11 Ιουλίου 2015

Αιχμές Πούτιν: Που ήταν τόσα χρόνια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή; Δεν έβλεπε τα προβλήματα στην Ελλάδα;

 Ο πανμέγιστος Ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει από τη Ρωσία βοήθεια για να ξεπεράσει την οικονομική της κρίση, διότι αυτό εμποδίζεται απο τις διεθνής συνθήκες και συγκεκριμένα απο την συνθήκη της Γιάλτας, όπου (για να λέμε και του στραβού το δίκιο) η Ρωσία αναγνώριζε ότι το "οικόπεδο" Ελλάδα ανήκει στις Η.Π.Α.

 «Ο κ. Τσίπρας δεν μας έχει προσεγγίσει για να ζητήσει βοήθεια» δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξη Τύπου στην πόλη Ούφα, μετά την συνεδρίαση της Ομάδας των BRICS. Ο Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα να επιλυθεί η κρίση «στο εγγύς μέλλον».

 Ο Ρώσος πρόεδρος, υπερασπιζόμενος την Ελλάδα, τόνισε: «Φυσικά, μπορεί κάποιος να κατηγορήσει την Ελλάδα για τα πάντα, αλλά πού ήταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εάν υπήρχαν παραβιάσεις στην συμπεριφορά (των Ελλήνων); Γιατί δεν έκαναν διορθώσεις στα οικονομικά προγράμματα των προηγούμενων κυβερνήσεων;»


 Συνέχισε λέγοντας: «Γιατί δίνονταν τέτοια προνόμια και δάνεια, επιτρεπόταν να παραμένει τόσο χαμηλή η φορολόγηση σε ορισμένους τομείς της οικονομίας, γιατί ήταν τόσο μεγάλες οι επιδοτήσεις για τα νησιά; Και ούτω καθεξής. Πού ήταν  οι Ευρω-πέη στο παρελθόν; Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει θέμα για συζήτηση και η ελληνική κυβέρνηση έχει επιχειρήματα να διαφωνήσει».


 Ο πρόεδρος της Ρωσίας συνέχισε λέγοντας ότι πρέπει να ληφθούν αποφάσεις θεμελιακού χαρακτήρα. «Το ζήτημα μάλιστα δεν είναι τα χρήματα. Το ζήτημα έγκειται στις αρχές ανάπτυξης της οικονομίας και στις αρχές επίλυσης αυτών των προβλημάτων με τους εταίρους της (Ελλάδας) στο αμέσως προσεχές διάστημα», είπε.

 Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι το ζήτημα δεν αφορά άμεσα τη Ρωσία, αλλά έμμεσα και σημείωσε ότι το θέμα «επηρεάζει ολόκληρη την Ευρώπη και τη Ρωσία, ακόμη και παρά το γεγονός ότι δεν είμαστε μέλος στην ΕΕ, διότι έχουμε μεγάλο όγκο εμπορικών - οικονομικών σχέσεων με την Ευρώπη και η ενωμένη Ευρώπη είναι υπ’ αριθ. 1 εταίρος μας ως προς τις εμπορικές - οικονομικές σχέσεις».Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι η Ρωσία παρακολουθεί τις εξελίξεις με μεγάλη προσοχή και με ανησυχία και εξέφρασε την ελπίδα να επιλυθεί το ζήτημα το ταχύτερο δυνατόν.

Τέλος, ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία έχει τη δυνατότητα να παρέχει οικονομική στήριξη στους εταίρους της, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ρωσική οικονομία. Λέει δηλαδή και καμιά μαλακία για να περνάει η ώρα...

ΠΗΓΗ Το κουτί της Πανδώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.