ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016

ΕΚΤ: Ξεπούλημα κόκκινων και πράσινων δανείων για να κλείσει η αξιολόγηση

«Δεν θέλετε περικοπή συντάξεων; Πουλήστε τα δάνεια και μάλιστα όχι μόνο τα μη εξυπηρετούμενα», είναι η λογική των δανειστών, ειδικά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Φυσικά θα πουληθούν όλα τα δάνεια πράσινα, κόκκινα, μπλέ, τυρκουάζ, ροζέ... και θα περικοπούν και οι συντάξεις. Αυτό το ψευτοδίλημμα είναι μπαρούφες και πράσινα άλογα. Το "πολιτικό σύστημα" έχει υπογράψει τον θάνατο των Ελλήνων πολιτών εδώ και έξι χρόνια τουλάχιστον.
 

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται, επιθυμία των δανειστών είναι να ανοίξει το ξεπούλημα των δανείων σε ξένα Funds, τα οποία αυτή τη φορά δεν θέλουν μόνο τα «κόκκινα» αλλά και τα δάνεια που εξυπηρετούνται κανονικά, για να τα κάνουν «πακέτο» και έτσι να προχωρούν στην έκδοση ομολόγων με αυτά ως εγγύηση.

Τα δάνεια που θα περιλαμβάνει το «πακέτο» δεν μπορεί να είναι μόνο κόκκινα, αλλά θα πρέπει να είναι διαφόρων κατηγοριών, εξυπηρετούμενα, μερικώς εξυπηρετούμενα και στεγαστικά, μαζί με επιχειρηματικά, όπως ήδη έχει εφαρμοστεί στην Ιταλία.

Τα κέρδη των τραπεζών από αυτά τα «πακέτα» θα είναι πολύ μεγαλύτερα από το να αγοράζουν κόκκινα δάνεια.

Αν πάντως ανάψει το πράσινο φως για την πώληση των δανείων, η ΕΚΤ πιθανόν θα «ανακόψει» τις απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο θέλει περικοπή συντάξεων.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.