ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Προσαγωγή εκδότη και δύο δημοσιογράφων για εκβιασμούς (ΒΙΝΤΕΟ)

 Στην προσαγωγή του εκδότης της εφημερίδας "Ακρόπολη", Παναγιώτη Μαυρίκου καθώς και δύο ακόμη δημοσιογράφων, προχώρησε το τμήμα δίωξης εκβιαστών της Ασφάλειας.



 Πρόκειται για τους δημοσιογράφους Χ. Φράγκου και Π. Μουσά.

 Οι προσαγωγές έγιναν λόγω ύπαρξης καταγγελιών για εκβιασμούς του εκδότη σε βάρος ΔΕΚΟ, τραπεζών και επιχειρήσεων. Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για την εξάρθρωση κυκλώματος εκβιαστών είναι σε εξέλιξη, ενώ αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

 Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία στελέχους δημόσιας επιχείρησης το οποίο εκβίαζαν για να τους δώσει διαφήμιση λέγοντας πως όχι μόνο θα δυσφημήσουν την ίδια και τη δημόσια επιχείρηση, αλλά άφηναν να αιωρούνται απειλές κατά της οικογένειάς της και του παιδιού της.


 Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο εκδότης της εφημερίδας, είχε εμφανιστεί σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ1 το 2015, όπου ως φιλοξενούμενος παρουσίαζε το κεντρικό θέμα της εφημερίδας του που αφορούσε "αποκαλύψεις" για κάποια μεγάλης αξίας ακίνητα του κ. Μειμαράκη, την μέρα μάλιστα που οι πολιτικοί αρχηγοί θα έδιναν "τηλεοπτική" μάχη (debate).


 Ακόμα πιο μεγάλη αίσθηση κάνουν οι φωτογραφίες του κ. Φράγκου, που τον εμφανίζουν να είναι δίπλα στον νυν πρωθυπουργό και στον τέως υπουργό οικονομικών των κ. Βαρουφάκη, ενώ πρόσφατα είχε ανεβάσει άρθρο του στην ιστοσελίδα sofokleousin.gr με θέμα "Η Google μπορεί να ρίξει τον Τσίπρα".
 Αν πράγματι υπήρξε εκβιασμός θα το κρίνει η δικαιοσύνη, αλλά φαίνεται ότι υπήρχε στήριξη της κυβέρνησης στην χαμηλής ομολογουμένος κυκλοφορίας εφημερίδα, οπότε δεν φαίνεται να υπήρχε λόγος να προβούν οι εν λόγο δημοσιογράφοι σε τέτοιου είδους ενέργειες που καταγγέλονται σε βάρος τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.