ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Τρόμος στην Τουρκία (VIDEO)

Ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη στο κέντρο της Άγκυρας, σε μικρή απόσταση από το κτίριο του γενικού επιτελείου στρατού, την ώρα μάλιστα που περνούσε από το σημείο ένα όχημα γεμάτο στρατιώτες, σκορπώντας τον θάνατο σε 28 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 61.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, όλα τα θύματα της έκρηξης ανήκουν στο προσωπικό των Τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών αναμένεται να αυξηθεί.


Σύσσωμη η Διεθνής κοινότητα, καταδίκασε την ενέργεια αυτή την οποία χαρακτήρισε ως τρομοκρατική, αλλά επίσημα παραμένει άγνωστο απο ποιόν ή ποιούς διεπράχθει. Ανεπίσημα οι αρχές ασφαλείας της χώρας κάνουν λόγο για τρομοκράτες του PKK.

Οι τουρκικές αρχές έχουν επιβάλλει μέχρι και αυτήν την ώρα, απαγόρευση μετάδοσης οποιασδήποτε πληροφορίας για το συμβάν εκτός από τα επίσημα ανακοινωθέντα.

Η επίθεση φαίνεται πολύ "ύπουλη" και έρχεται σε μια στιγμή που το κουρδικό και το συριακό βρίσκονται σε έξαρση.

Συνέπεια της επίθεσης ήταν ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου να αναβάλει την αναχώρησή του για τις Βρυξέλλες, όπου θα παραστούσε στην εντεκαμερής συνάντηση με την Τουρκία (10 κράτη-μέλη, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και Τουρκία) για το προσφυγικό που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα. Ως εκ τούτου η συνάντηση αναβλήθηκε.

Από κοντά έζησε την έκρηξη στην Άγκυρα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και στέλεχος των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στην τουρκική πρωτεύουσα και σε δήλωσή του στην εφημερίδα Bild κάνει λόγο για «έναν χτύπο και μετά έναν δυνατό κρότο», αλλά και για σχετική ηρεμία μετά την έκρηξη.

Η Τουρκία πλούσιο ενεργητικό βομβιστικών επιθέσεων με δυστυχώς πολλά θύματα. Η επίθεση αυτοκτονίας τον Ιούλιο στο Σουρούτς, με άνω των 30 νεκρών, η αιματηρή επίθεση στην Άγκυρα τον Οκτώβριο σε φιλοκουρδική διαδήλωση, από την οποία οι νεκροί ξεπέρασαν τους 100, και η επίθεση κατά τουριστών τον Ιανουάριο στη

Κωνσταντινούπολη. Σημειώνεται ότι από τις προαναφερθείσες επιθέσεις δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης από το ΡΚΚ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.