ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Η Τουρκία προκαλεί με… γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο – Ο ρόλος του ΝΑΤΟ

 Μεγάλη ανησυχία προκαλούν στο Μέγαρο Μαξίμου, οι προσπάθειες της Άγκυρας είτε να… γκριζάρει περιοχές στο Αιγαίο είτε να κατοχυρώσει τις διεκδικήσεις της.

 Όλα θα κριθούν στη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας, ενω σύμφωνα με πληροφορίες, το Πεντάγωνο έχει αυξήσει κατά πολύ την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων στο Αιγαίο, ενω από τις επόμενες μέρες θα αποπλεύσει μεγάλο μέρος του Πολεμικού Ναυτικού, προκειμένου να είναι έτοιμο για… τυχόν περιπτώσεις έρευνας-διάσωσης.


 Από την πλευρά του ΝΑΤΟ επιχειρεί να παίξει το ρόλο του διαιτητή, χωρίς όμως είναι απαραίτητο ότι θα σφυρίξει 50-50 όπως έχει δείξει η ιστορία άλλωστε. Στην Αθήνα, πάντως, η στρατιωτική ηγεσία έχει εισηγηθεί στην κυβέρνηση να μην υπάρξει καμία υποχώρηση από όσα προβλέπονται στη συμφωνία.

 Η νατοϊκή ναυτική μηχανή δεν μπορεί να πάρει μέρος στο Αιγαίο, λόγω των τουρκικών «ενστάσεων» και των εμποδίων που κάθε ημέρα θέτει η Άγκυρα.

 Είναι χαρακτηριστικό ότι ο νατοϊκός διοικητής της SNMG2 Γερμανός υποναύαρχος Γιοργκ Κλάιν, διαπίστωσε ότι το Αιγαίο είναι μια… πολύ δύσκολη θάλασσα, όχι τόσο των απρόβλεπτων καιρικών συνθηκών αλλά κυρίως εξαιτίας των προβλημάτων που υπάρχουν μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας.

 Κατά τ' άλλα, στην Ελλάδα περίμεναν αρμάδα του ΝΑΤΟ με 50-60 πολεμικά πλοία να "φυλάξουν" τάχα το Αιγαίο απο τους διακινητές...


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.