ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

«Σκοτώνονται» για λίγα τρόφιμα και για ρούχα οι πρόσφυγες στην Ειδομένη! Τραυμάτισαν φωτορεπόρτερ

Μετ' εμποδίων συνεχίζεται η διανομή ρούχων και τροφίμων στην Ειδομένη, καθώς οι απεγνωσμένοι πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί στην περιοχή, μην μπορώντας να περάσουν τα σύνορα, «ορμάνε» κυριολεκτικά πάνω στα φορτηγά και τα οχήματα που μεταφέριυν κάθε είδους βοήθεια.

Κατά πληροφορίες, μάλιστα, ένας πρόσφυγας τραυμάτισε και Αλβανό φωτορεπόρτερ, ο οποίος προσπάθησε να καταγράψει με το φακό τους τις συγκλονιστικές εικόνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, από την στιγμή που οι χιλιάδες εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη πληροφορήθηκαν τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, βρίσκονται σε αναβρασμό, ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα και να τους επιτραπεί να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Ευρώπη -και δη, τη Γερμανία.

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε στις Βρυξέλλες προβλέπει τη μετεγκατάσταση των Σύρων προσφύγων από την Ελλάδα στα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ. Ο αριθμός των μετεγκαταστάσεων έχει αναθεωρηθεί ανοδικά στις 72.000 πρόσφυγες -τους υπάρχοντες 18.000, σύμφωνα με τις προηγούμενες συμφωνίες και τη μεταφορά του υπολοίπου των θέσεων από την Ουγγαρία, που είναι 54.000.

Αυτό, σύμφωνα με το μηχανισμό «ένας προς έναν», σημαίνει ότι συνολικά 72.000 Σύροι πρόσφυγες θα μπορούν να επιστραφούν από τα νησιά της Ελλάδας στην Τουρκία και, συνεπώς, άλλοι 72.000 Σύροι πρόσφυγες θα μετεγκατασταθούν από την Τουρκία στην ΕΕ.

Η συμφωνία προβλέπει πως, εάν φτάσουμε τον αριθμό των 72.000 Σύρων, ο μηχανισμός «θα επανεξεταστεί».


crashonline.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.