ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Κανένα «φρένο» στις προσφυγικές ροές παρά τη συμφωνία

Παρά το ότι η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας για το προσφυγικό βρίσκεται σε ισχύ από χθες Κυριακή, οι ροές στην χώρα συνεχίζονται ακάθεκτες. Παράλληλα, εγκαταστάθηκαν σε πέντε ελληνικά νησιά, Τούρκοι παρατηρητές.

Ο αριθμός των εγκλωβισμένων στην Ελλάδα προσφύγων και μεταναστών έσπασε σήμερα Δευτέρα (21/03) το «φράγμα» των 50.000 καθώς οι νέες αφίξεις που σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο έφτασαν τις 1.662.

Μία ημέρα μετά την έναρξη εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας που προέκυψε από τη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, οι νέες αφίξεις εμφανίζονται αυξημένες.

Το γεγονός αυτό προκαλεί προβληματισμό για την αποτελεσματικότητα της συμφωνίας, όπως τόνισε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο εκπρόσωπος τύπου του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, Γιώργος Κυρίτσης, καθώς για να λειτουργήσει αυτή, είναι απαραίτητη η μείωση των ροών από την πλευρά της Τουρκίας.

Για το επιχειρησιακό πλάνο εφαρμογής της συμφωνίας πραγματοποιήθηκε ήδη τηλεδιάσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων με τη συμμετοχή του συντονιστή από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εφαρμογή της συμφωνίας, Μάρτιν Βερβέι, και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Γιάννη Ταφύλλη.

Η ελληνική κυβέρνηση προχωράει ήδη στη μεταφορά των προσφύγων από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα και αναζητά και νέους χώρους για τη φιλοξενία τους. Ένας από τους χώρους που εξετάζονται, είναι έκταση δίπλα στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Μέχρι στιγμής έχει γίνει η μεταφορά περίπου των μισών προσφύγων από τα νησιά και οι πρόσφυγες που παραμένουν σε Λέσβο, Σάμο, Χίο, Κω και Ρόδο ανέρχονται σε 5.538. Για τη μεταφορά τους χρησιμοποιείται όχι μόνο το λιμάνι του Πειραιά, αλλά και τα λιμάνια της Ελευσίνας και της Καβάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.