ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Η Παλμύρα άντεξε

 Οι δυνάμεις του Συριακού στρατού και οι σύμμαχοί τους, με την υποστήριξη αεροπορικών επιδρομών και πυροβολικού, εξαπέλυσαν το Σάββατο μια μεγάλη επιχείρηση εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Χαλιφάτου στην Παλμύρα και ανακατέλαβαν πολλές συνοικίες της πόλης.


 Η τηλεόραση έδειξε εικόνες στις οποίες φαίνονται αλλεπάλληλες εκρήξεις μέσα στην Παλμύρα και καπνός να υψώνεται από κτίρια, την ώρα που άρματα και τεθωρακισμένα βομβάρδιζαν την περιοχή από τα περίχωρα της πόλης.

  Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν 40 εξόδους τις τελευταίες 24 ώρες στην Παλμύρα, έπληξαν 158 στόχους και σκότωσαν περισσότερους από 100 τζιχαντιστές.


  Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πρόκειται για τη σφοδρότερη επίθεση που έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα, στις τρεις εβδομάδες που διαρκεί η επιχείρηση του συριακού στρατού και των συμμάχων του για την ανακατάληψη της πόλης και του αρχαιολογικού χώρου. Με την κατάληψη της Παλμύρας θα ανοίξει ο δρόμος για την προώθηση του στρατού προς τα προπύργια του ΙΚ στις ανατολικές περιοχές της Συρίας.


 Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ραμχάν είπε ότι ο στρατός και οι παραστρατιωτικές οργανώσεις που τον στηρίζουν έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους το ένα τρίτο της πόλης, κυρίως τις βόρειες και δυτικές συνοικίες, καθώς και ένα μέρος της αρχαίας πόλης με τα ρωμαϊκά ερείπια. Μάχες δίνονται επίσης σε ένα μέτωπο στα νότια.

  Τα συριακά μέσα ενημέρωσης και τα αραβικά τηλεοπτικά κανάλια που μεταδίδουν από τις πλαγιές της μεσαιωνικής ακρόπολης της Παλμύρας, που καταλήφθηκε από τον στρατό την Παρασκευή, ανέφεραν ότι οι στρατιώτες έχουν προωθηθεί μέσα στην πόλη και έχουν καταλάβει πολλές γειτονιές.


 Δείτε βίντεο από τις πιο πρόσφατες πολεμικές επιχειρήσεις εδώ στο zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.