ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Ανησυχία από την Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τη χθεσινή συμφωνία

Η Υπάτη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες εκφράζει ανησυχίες για τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Τουρκία σύμφωνα με την οποία οι πρόσφυγες θα επαναπροωθούνται στην Τουρκία, όπου ορισμένες εθνικότητες δεν προστατεύονται, δήλωσε σήμερα ο περιφερειακός διευθυντής της οργάνωσης.

Ο Βενσάν Κοστέλ, διευθυντής της UNHCR για την Ευρώπη, δήλωσε στο ελβετικό ραδιόφωνο RTS πως τα ποσοστά αποδοχής από την Τουρκία προσφύγων από το Αφγανιστάν, το Ιράκ και το Ιράν είναι "πολύ χαμηλά", περίπου 3%.


"Η επαναπροώθηση ανθρώπων που δεν θα έχουν πρόσβαση σε προστασία στην Τουρκία θέτει ένα ορισμένο αριθμό προβλημάτων σε όρους διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου", είπε ο Κοστέλ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.


"Ελπίζω πως μέσα στις επόμενες 10 ημέρες ένας ορισμένος αριθμός επιπλέον εγγυήσεων θα τεθεί σε εφαρμογή ώστε οι άνθρωποι που επαναπροωθούνται στην Τουρκία να έχουν πρόσβαση στην εξέταση της αίτησής τους (για άσυλο)", είπε.


real.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.