ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Ανοχύρωτο Αρχιπέλαγος: Φόβος για μεταφορά όπλων από την Τουρκία στα hot-spots!

Ως εξαιρετικά ανησυχητική κρίνεται η περίπτωση του πλοίου “Kukui Boy” ή "Trader" με σημαία Τόγκο το οποίο είχε αποπλεύσει από την Σμύρνη στις 4 Φεβρουαρίου με κοντέινερς τα οποία περιείχαν όπλα, εκρηκτικά και πυρομαχικά για τους ισλαμιστές της al-Nusra και του ISIS στον Λίβανο και το οποίο πιάστηκε από την Ακτοφυλακή ανοικτά της Ρόδου 102 χλμ. και μεταφέρθηκε στο λιμάνι των Χανίων.


 του Βασίλη Καπούλα

Είχε προηγηθεί τον Σεπτέμβριο το πλοίο “Haddad 1” σημαίας Βολιβίας το οποίο μετέφερε οπλισμό από την Τουρκία στην Λιβύη (Misrata) ενώ οι Tούρκοι είχαν βεβαιώσει ότι το πλοίο θα έπλεε προς το Σουδάν.

Τα συνοδευτικά έγγραφα τα οποία κατασχέθηκαν σε  “Haddad 1” και "Trader", σύμφωνα με πληροφορίες, αποδεικνύουν ότι πίσω από το φορτίο και των δύο πλοίων βρίσκεται η ίδια εταιρεία logistics, με έδρα την Σμύρνη, η οποία συνδέεται με την τουρκική ΜΙΤ!

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι αυτό που αποκαλύπτουν ΜΜΕ του Λιβάνου ότι το 76 μέτρων και πλάτους 11 μέτρων πλοίο, είναι απλώς η προπομπός και άλλων πλοίων, τα οποία έχουν συγκεντρωθεί σε τουρκικά λιμάνια και τα οποία θα πλεύσουν προς τα νησιά του Αιγαίου, όπου βρίσκονται τα hot-spots!

Η σχετική πληροφορία, αν ισχύει, είναι κάτι παραπάνω από ανησυχητική: Πολύ εύκολα μπορούν να εξοπλιστούν ομάδες ανδρών μεταξύ των προσφύγων και των λάθρο, οι οποίοι δεν θα έχουν μεταβεί στις περιοχές αυτές για να ταξιδέψουν στην Γερμανία, αλλά για να προβούν σε ανορθόδοξες επιχειρήσεις.

Το ίδιο εύκολα, διεισδύουν Τούρκοι, στελέχη των ειδικών δυνάμεων (άλλωστε σε νησιά όπως η Λέσβος, πλέον η παρουσία πολυάριθμων ομάδων Τούρκων, είτε μέσω ΜΚΟ, είτε απλώς ως τουριστών στην καρδιά του χειμώνα, είναι... θεσμοθετημένη!) και συντονίζουν τις όποιες επιχειρήσεις.

Πρακτικά μιλάμε για ένα ανοχύρωτο Αρχιπέλαγος, αυτή την στιγμή, όπου τα στρατόπεδα της Εθνοφυλακής είναι περικυκλωμένα από χιλιάδες πρόσφυγες ή λάθρο και είναι πραγματικός εφιάλτης η πιθανότητα εξοπλισμού τους από ένα πλοίο στιλ "Trader". Και βέβαια, μετά θα ακολουθήσουν οι τακτικές τουρκικές δυνάμεις για να "σώσουν" τους αμάχους από τις επιθέσεις των Ελλήνων!

Απλό και ιδιαίτερα εφαρμόσιμο σχέδιο, ειδικά αυτή την εποχή...

Εκτός και αν νομίζει κάποιος ότι θα μας σώσει το ΝΑΤΟ που με το ζόρι σήμερα έλαβε έγκριση από την Αγκυρα να πλεύσει ένα πλοίο του ανάμεσα στα ελληνικά και τουρκικά χωρικά ύδατα και α... επιτηρεί τις βάρκες των προσφύγων και των λάθρο: Μόνο σήμερα μπήκαν περίπου 4.000!

Πάντως η υπόθεση των 200 κιλών εκρηκτικών που βρέθηκαν στο Καστελόριζο, παρά την ανησυχία που αρχικά προκάλεσαν φαίνεται ότι τόσο η προέλευσή τους όσο και η χρήση για την οποία εικάζεται ότι προορίζονταν "ξεφουσκώνει" την υπόθεση. Κατ'αρχήν τα εκρηκτικά είναι πολιτικού τύπου, από αυτά που χρησιμοποιούνται σε λατομεία κλπ. Δεύτερον είναι ελληνικής κατασκευής από μία βιομηχανία της Βοιωτίας. Τρίτον τέτοια εκρηκτικά χρησιμοποιούνται συνήθως από αλιείς για παράνομο ψάρεμα.

Ετσι και παρά το γεγονός ότι έχει εμπλακεί η Κρατική Ασφάλεια και η ΕΥΠ αλλά και άνδρες της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας από τη Ρόδο, δεν τίθεται να υπάρχει ζήτημα εθνικής ασφάλειας.


pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.