ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016

Ντάισελμπλουμ: Απαραίτητα τα πρόσθετα μέτρα

Ως προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης έθεσε το Eurogroup τη ψήφιση προληπτικών μέτρων ύψους 2% του ΑΕΠ σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος της Ευρωομάδας Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ.

Από τις δηλώσεις τόσο των επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών όσο και της Γενικής Διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ προέκυψε πως η εφαρμογή των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους δεν θα είναι εμπροστοβαρής.

Ο επικεφαλής του Eurogroup ανέφερε πως οι υπουργοί Οικονομικών εξέτασαν την πορεία των συζητήσεων για την Ελλάδα και τα επόμενα βήματα. Όπως είπε, πιστωτές και Ελλάδα είναι κοντά σε συμφωνία για ασφαλιστικό, φόρο εισοδήματος, κόκκινα δάνεια και αποκρατικοποιήσεις.


Ο Ντάισελμπλουμ ανέφερε πως το πακέτο προληπτικών μέτρων για την Ελλάδα είναι απαραίτητο. «Συμφωνήσαμε ότι το πακέτο διάσωσης θα πρέπει να περιλαμβάνει μηχανισμό έκτακτης ανάγκης για να διασφαλιστεί η επίτευξη των στόχων», είπε και απεκάλυψε πως η Ελλάδα συμφώνησε να εργαστεί πάνω σε προληπτικά μέτρα.Ο Ντάισελμπλουμ προσδιόρισε στο 2% του ΑΕΠ το πακέτο πρόσθετων μέτρων και είπε πως ο τρόπος νομοθετήσης τους θα εξεταστεί στο επόμενο Eurogroup.

Ο επικεφαλής της Ευρωομάδας ξεκαθάρισε πως η αξιολόγηση θα κλείσει με τα μέτρα του Αυγούστου (5,4 δισ. ευρώ) και τα πρόσθετα μέτρα ύψους 2% του ΑΕΠ (3,5 δισ. ευρώ) και ότι αυτά είναι η προϋπόθεση για να εκταμιευτεί η δόση προς την Ελλάδα.«Τα στοιχεία της Eurostat δεν επηρεάζουν τη συζήτηση για τα έκτακτα μέτρα που συζητάμε με την Ελλάδα», ανέφερε.

«Αν υπάρχει το πακέτο και ο μηχανισμός ενεργοποίησης τότε μπορούμε ενδεχομένως να έχουμε έκτακτο Eurogroup την επόμενη Πέμπτη. Τότε θα έχουμε και σοβαρή συζήτηση για το χρέος», είπε, αφήνοντας ωστόσο να εννοηθεί πως χρονικά ίσως αυτό να μην είναι εφικτό.

Σε σχέση με το χρέος ανέφερε πως δεν υπάρχει στήριξη εντός Eurogroup για ονομαστικό κούρεμα του χρέους. «Θα εξετάσουμε τις δυνατότητες αναδόμησης του χρέους», ανέφερε, αφήνοντας ωστόσο να εννοηθεί πως χρονικά ίσως αυτό να μην είναι εφικτό.

Ο αρμόδιος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί ανέφερε πως πιστωτές και Ελλάδα είναι κοντά σε ισορροπημένη και θετική συμφωνία, κάτι που εξαρχής αποτελούσε το στόχο.

«Πλησιάζουμε μια θετική λύση για την Ελλάδα. Πρέπει να συμμορφωθούμε με τους στόχους που τέθηκαν τον περασμένο Αύγουστο. Θέλουμε να τελειώσει η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό», σημείωσε και προσέθεσε πως τα πρόσθετα μέτρα είναι κρίσιμα για την Ελλάδα.


cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.