ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

«Όχι» Τουσκ στη Σύνοδο Κορυφής - Στήριξη απο Γιουνκέρ

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Ελλάδος Αλέξη Τσίπρα, αρνήθηκε να συγκληθεί έκτακτη Σύνοδο Κορυφής αλλά καλεί να γίνει Eurogroup για την Ελλάδα σύντομα.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα πρέπει να συναντηθούν για την Ελλάδα εντός ημερών για να αποφευχθεί νέα αβεβαιότητα για την ικανότητα της χώρας να χρηματοδοτηθεί, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Ο Τουσκ δήλωσε ότι μίλησε για το θέμα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος χθες είπε ότι επιθυμεί να συγκληθεί μια ειδική σύνοδος των ηγετών της ευρωζώνης προκειμένου να συζητηθεί το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας. Ο Τουσκ προεδρεύει των συνόδων της ΕΕ και είναι αρμόδιος για την σύγκλησή τους.


Nωρίτερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, είπε πως «οφείλουμε να αποφύγουμε μία κατάσταση νέας αβεβαιότητας για την Ελλάδα. Χρειάζεται να καθοριστεί ημερομηνία για τη σύγκληση του Eurogroup όχι στο απώτερο μέλλον. Εντός ημερών και όχι εβδομάδων».

«Πρέπει να αποφύγουμε μια κατάσταση νέας αβεβαιότητας για την Ελλάδα. Χρειαζόμαστε μια ημερομηνία για συνεδρίαση του Eurogroup, όχι στο μακρινό μέλλον, σε ημέρες όχι εβδομάδες», δήλωσε ο Τουσκ σε δημοσιογράφους.

Παράλληλα, απέναντι στον τοίχο Σόιμπλε βρίσκεται ξανά η Αθήνα όπου αντιτάχθηκε στο αίτημα Τσίπρα λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν βλέπει την ανάγκη για σύγκληση Συνόδου Κορυφής, καυτηριάζοντας μάλιστα τα σημεία προόδου στις συνομιλίες.

Την ίδια ώρα εκβιασμό χαρακτηρίζει την απαίτηση για πρόσθετα μέτρα, ο Τζάνι Πιτέλα, σημειώνοντας ότι αυτό θα σήμαινε πως «κάποια "γεράκια" θέλουν να σκοτώσουν την Ελλάδα», και τονίζει πως αν το Eurogroup δεν μπορεί να βρει διέξοδο, τότε «η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης πρέπει να αναλάβει να ηγηθεί μίας ειδικής Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα».

Την ίδια ώρα ο κ. Γιούνκερ, σύμφωνα με το πρακτορείο MNI, μετά την ενημέρωση που είχε από τους κ.κ. Ντομπρόβσκις και Μοσκοβισί, είπε ότι είναι παράλογο(unreasonable) και ότι καμία δημοκρατική Βουλή ανά τον κόσμο δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτεί να νομοθετήσει εκ των προτέρων (ex ante) μέτρα τα οποία θα εφαρμοστούν αργότερα.

Χτυπώντας το χέρι του στο τραπέζι, ο πρόεδρος της Κομισιόν άσκησε κριτική και στη στάση του ΔΝΤ, λέγοντας ότι πολλές φορές στο παρελθόν έχει επιτεθεί στην ευρωζώνη.

Ο κ. Γιούνκερ φέρεται να είπε ότι έχουμε φτάσει στο 95% της συμφωνίας και πρέπει να φτάσουμε πάρα πολύ γρήγορα στο 100% της συμφωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.