ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016

Δύο emails – φωτιά με σκληρά μέτρα έστειλαν στην κυβέρνηση ΔΝΤ και ΕΕ

Δύο emails με μέτρα – φωτιά, απέστειλαν στην κυβέρνηση το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Ένωση, ζητώντας για ακόμη μια φορά "γη και ύδωρ" και το κεφάλι του πολίτη που διαβιώνει στην ελληνική κοινωνία.


«Το 37σέλιδο κείμενο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το 15σελίδο κείμενο του ΔΝΤ στάλθηκαν στην ελληνική κυβέρνηση και αποτελούν ουσιαστικά το προσχέδιο της συμφωνίας που προτείνει το κουαρτέτο». Όπως αποκάλυψε ο Νίκος Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, κυβέρνηση και Θεσμοί ετοιμάζουν δύο κείμενα μέχρι τις 10 Απριλίου. «Η διαφορά των δύο emails είναι ότι αυτό της Κομισιόν  ζητά να παραμείνει ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3.5% του ΑΕΠ το 2018, ενώ το ΔΝΤ  χαμηλώνει τον στόχο στο 1,5% του ΑΕΠ, ζητώντας παράλληλα γενναία διευθέτηση του χρέους».

Σύμφωνα με τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο οποίος έχει στην κατοχή του τα δύο κρίσιμα κείμενα, «και οι δύο πλευρές των δανειστών ταυτίζονται στο φορολογικό, στο ασφαλιστικό και στα κόκκινα δάνεια». Στην ουσία δηλαδή γράφει, εξοντώστε τον κόσμο και ότι "πιάσουμε".


Μάλιστα «οι δανειστές απαιτούν την μείωση του αφορολόγητου στις 8.182  ευρώ, ενώ προτείνουν την αύξηση του ΦΠΑ σε ενέργεια, ύδρευση, βιβλία και προσδιορίζουν το ύψος των νέων έμμεσων φόρων σε κινητή τηλεφωνία και συνδρομητική τηλεόραση.

Επίσης, οι δανειστές απαιτούν την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων έως τον Σεπτέμβριο του 2016, τις περικοπές των προνομιακών επιδομάτων, τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις και νέες παρεμβάσεις στα ειδικά μισθολόγια με πάγωμα μπόνους και προαγωγών».

Όσο για τα «κόκκινα» δάνεια, όπως αποκάλυψε ο Νίκος Χατζηνικολάου, «οι δανειστές, θέλουν να πωλούνται όλα σε funds, ακόμη και τα ενήμερα δάνεια, εκτός από λίγα στεγαστικά, που περιγράφουν στα emails που έστειλαν στην ελληνική κυβέρνηση». «Πρόκειται για ένα πολύ και πολύ δύσκολο πακέτο μέτρων και το μεγάλο ερώτημα είναι «αν θα περάσει από το ελληνικό κοινοβούλιο.»

Ήδη κάποιοι από τις Βρυξέλλες διατυπώνουν αμφιβολίες για το αν θα έχει κλείσει η αξιολόγηση πριν το Πάσχα και αφήνουν να εννοηθεί ότι μπορεί τα πράγματα να φτάσουν ακόμη και στα μέσα του καλοκαιριού», κατέληξε ο γνωστός δημοσιογράφος.

crashonline.gr Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.