ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016

Κίνδυνος Grexit στις 20 Ιουλίου

Ένα «ύποπτο» παιχνίδι σε βάρος της Ελλάδας εκτυλίσσεται για ακόμα μία φορά (το γνωστό δηλαδή που εκτυλίσσεται εδώ και έξι χρόνια), με κορυφαίους τραπεζίτες να επαναφέρουν τα σενάρια περί εξόδου της χώρας μας από τη ζώνη του ευρώ.

Η επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs (αυτή δηλαδή που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη με πλαστά οικονομικα στοιχεία), με νέο της σημείωμα – τα λεγόμενα notes των τραπεζών - φέρνει και πάλι στην επιφάνεια τα δραματικά σενάρια για την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα αναφέρεται η φράση Come back of Grexit, που σημαίνει «η επιστροφή του Grexit».

H επενδυτική τράπεζα σημειώνει πως μεγαλώνουν οι εντάσεις ανάμεσα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τη Γερμανία και την Ελλάδα, οι οποίες προβλέπεται πως το επόμενο διάστημα θα ενταθούν.

«Καθώς οι διαπραγματεύσεις θα σέρνονται και οι αρνητικές ειδήσεις θα πληθαίνουν, μπορεί αυτές να αποτελέσουν αιτία για τους επενδυτές να κρατηθούν προσωρινά μακριά από τοποθετήσεις στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα», λέει η Goldman Sachs και προσθέτει παράλληλα πως η αποπληρωμή των χρεών με νέα... χρέη δεν είναι ποτέ η απάντηση.

Θέτει μάλιστα η τράπεζα ως καταλυτική ημερομηνία την 20η Ιουλίου οπότε η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώσει προς την ΕΚΤ δάνειο 2,2 δισ. ευρώ. Εάν μέχρι τότε η αξιολόγηση δεν έχει κλείσει οι Έλληνες θα θυμηθούν ξανά τις στιγμές του καλοκαιριού του 2015.

Όπως εκτιμά μάλιστα στο σημείωμά της, οι πολιτικές εντάσεις αναμένεται να αυξηθούν τους επόμενους μήνες δημιουργώντας καθυστερήσεις στην αξιολόγηση, με το πιο πιθανό σενάριο να είναι η καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές έως τον Ιούλιο, γεγονός που θα συμπέσει χρονικά με το Brexit.


newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.