ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Σε κατάσταση συναγερμού το Μαξίμου για παρεμβάσεις των δανειστών στο πολυνομοσχέδιο

 Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς ακόμη και στο παρά πέντε της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου οι δανειστές ζητούν πρόσθετες παρεμβάσεις και διεκδικούν ρυθμίσεις της τελευταίας στιγμής.

 Η κυβέρνηση θεωρεί ότι δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα στην ψηφοφορία που θα γίνει το απόγευμα της Κυριακής, ωστόσο το γράψε σβήσε στο πολυνομοσχέδιο δημιουργεί επιπλέον αγκάθια και κρατά επί ποδός το οικονομικό επιτελείο που επιδίδεται σε διαρκείς αλλαγές και τροποποιήσεις.

 Ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις στη Βουλή, τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και τις αξιώσεις των δανειστών, ενώ φέρεται να έχει εκφράσει στους συνεργάτες του την πεποίθηση πως η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και με την μεθαυριανή ψηφοφορία θα συμβάλει στο κλείσιμο της αξιολόγησης.


 Το πρωθυπουργικό επιτελείο δείχνει εμπιστοσύνη στην στάση των βουλευτών του κόμματος και θεωρεί ότι ουδείς από τους 153 των κοινοβουλευτικών ομάδων ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ θα δημιουργήσει πρόβλημα στην ψηφοφορία. Κι αυτό διότι άπαντες στο κυβερνών κόμμα έχουν πειστεί πως η χώρα θα πρέπει να περάσει στην επόμενη φάση της ανάκαμψης της οικονομίας και της ανάπτυξης, κάτι για το οποίο θα βοηθήσει η εκταμίευση της δόσης, η απόδοση ληξιπρόθεσμων οφειλών στους ιδιώτες και η εκταμίευση 6 δισ. ευρώ από προγράμματα ΕΣΠΑ. Εφόσον βεβαίως ολοκληρωθεί η διαδικασία της αξιολόγησης.

 Το Μέγαρο Μαξίμου αξιοποιεί πολιτικά τα προς πίσω της Νέας Δημοκρατίας σε σχέση με την στάση της στην ψηφοφορία και, με αφορμή την παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά, χαρακτήρισε τον πρώην πρωθυπουργό ως «κόφτη» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 Η κυβέρνηση πιστεύει ότι η ηγεσία της ΝΔ αντιμετωπίζει μεγάλο πολιτικό πρόβλημα εγκλωβισμένη ανάμεσα στις αξιώσεις των ακροδεξιών στοιχείων της και της επανεμφάνισης Σαμαρά ο οποίος κατά την ανάλυση του Μαξίμου παρενέβη μόνο και μόνο για να βάλει φρένο στις προθέσεις Μητσοτάκη για θετική ψήφο στα κόκκινα δάνεια και τις ιδιωτικοποιήσεις.

 Κύκλοι του Μαξίμου αναφέρουν πως ο κ. Σαμαράς τολμά και μιλά για τα κόκκινα δάνεια την στιγμή που κληροδότησε μηδενική προστασία της πρώτης κατοικίας και ενώ άφησε κληρονομιά στην χώρα την ανεργία και την φτώχεια. Όπως επίσης άφησε κληρονομιά στην ΝΔ την ακροδεξιά του ομάδα που προήχθη στην αντιπροεδρία του κόμματος.

 Γενικώς, στην κυβέρνηση προσπαθούν να εκμεταλλευτούν όλες τις πολιτικές επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη και συγχρόνως να πατήσουν στην οριστική απόφαση του κόμματος για την ψηφοφορία της Κυριακής. Έτσι, από την μία (σε περίπτωση καταψήφισης) θα υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ σύρεται από τους ακραίους του κόμματός του και από την άλλη (σε περίπτωση ψήφισης κάποιων ρυθμίσεων) θα επαίρονται ότι η κριτική της ΝΔ κατά την περίοδο της διαπραγμάτευσης ήταν υποκριτική και είχε επικοινωνιακούς και μόνο στόχους.


cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.