ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Πρεμιέρα του "κόφτη"...

 Σήμερα ήταν μια υπέροχη μέρα. Ο ήλιος έκαιγε σαν πούστης, οι συνταξιούχοι μας έλαβαν τις συντάξεις τους και ο περίφημος "κόφτης" ενεργοποιήθηκε... ενεργοποιήθηκε ο "κόφτης"? Ναι ναι βέβαια. Οι συνταξιούχοι πήραν σχεδόν μισές τις συντάξεις μειωμένες κατά 40%, ενώ υποτίθεται ότι το οικονομικό επιτελείο είχε συμφωνήσει με τους τοκογλύφους των Βρυξελλών χαμηλότερη περικοπή... αλλά φαίνεται ότι οι οικονομικοί στόχοι (και καλά) δεν "πιάνονται" οπότε ο "κόφτης" αρχίζει και κόβει ζωές.


 Χαρακτηριστικό είναι ότι το υπουργείο Οικονομικών έκοψε το ΕΚΑΣ σε διπλάσιο αριθμό δικαιούχων σε σύγκριση με αυτό που είχε προβλεφθεί βάσει της συμφωνίας τον Ιούλιο του 2015. Το υπουργείο Οικονομικών, αρκέστηκε σε μια δήλωση πως "το «τσεκούρι» ήταν πράγματι μεγαλύτερο" διότι απο το 2015 μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει τα "οικονομικά δεδομένα", οπότε ο κόφτης θα κόβει κάθε μήνα και πιο πολύ.

 Πρεμιέρα του "κόφτη" λοιπόν και το δράμα της χώρας που μπήκε στο σπιράλ του θανάτου με την προϋπόθεση να κινείται με πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ δεν σταματά εδώ αφού ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας ξεκαθάρισε ότι θα χρειαστούν κάποιες παρεμβάσεις, διότι θα υπάρχουν περίοδοι υψηλών πληρωμών προς τους "θεσμούς". Έδωσε δηλαδή την πρώτη γεύση για το τι θα γίνει όταν τα ποσά των δόσεων για τους τόκους των δανείων της Ελλάδας δεν θα μπορούν να συγκεντρωθούν. Και κάπου εδώ θα δούμε οι συντάξεις να πέφτουν στα 150 ευρώ το πολύ.

 Οι "μένουμε Ευρώπη" περιχαρείς κατέκλυσαν τους κεντρικούς δρόμους των μεγάλων πόλεων με αλαλαγμούς, χορούς και πανιγύρια που κατάφεραν για άλλη μια φορά να δώσουν το αίμα τους για να μείνουμε στην Ευρωζώνη αν και αρκετοί απορούσαν στα δελτία ειδήσεων των τσοντοκάναλων για ποιό λόγο τους κόψανε τις συντάξεις και δεν τους ενημερώσαν... σιγά μην σου δίναν και λογαριασμό... Αφού θέλεις Ε.Ε σκάσε και κολύμπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.