ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Electrolysis: Η μεγαλύτερη αλλαγή που έγινε ποτέ στον Firefox

Το νέο χαρακτηριστικό του δημοφιλούς browser θα αλλάξει ριζικά την εμπειρία χρήσης του Web.

Το πρόγραμμα Electrolysis (ή αλλιώς e10s) της Mozilla ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2009, με στόχο τη μετατροπή του Firefox browser σε μια multiple-process εφαρμογή.

Ωστόσο, το εγχείρημα πάγωσε μέχρι το 2015, όπου αποφασίστηκε τελικά η συνέχιση της ανάπτυξής του.

Με τη beta 48 του Firefox, όποιος επιθυμεί, μπορεί να δοκιμάσει το νέο αυτό χαρακτηριστικό, που η Mozilla περιγράφει ως «τη μεγαλύτερη αλλαγή που έγινε ποτέ στον Firefox».


Με απλά λόγια, η νέα αυτή αρχιτεκτονική επιτρέπει στον Firefox browser να λειτουργεί ως ένα σύνολο δύο διαφορετικών αυτόνομων τμημάτων, με το ένα να εκτελεί εργασίες σχετικές με Web περιεχόμενο, ενώ το άλλο να διαχειρίζεται το User Interface.


 Η προσέγγιση αυτή θα ωφελήσει σημαντικά τον browser, βελτιώνοντας την ταχύτητα, αλλά και την ασφάλειά του.

Ο Asa Dotzler, developer της Mozilla, αναφέρει: «Αν χωριστεί το UI από το περιεχόμενο, όταν μια σελίδα καταναλώνει υπερβολικά πολλούς πόρους συστήματος, οι υπόλοιπες καρτέλες σας, τα κουμπιά και τα μενού, δεν θα πάψουν να αποκρίνονται».

Αρχικά, το νέο χαρακτηριστικό αναμένεται να διατεθεί στο 48% της βάσης χρηστών του browser, ενώ από την αναβάθμιση θα εξαιρεθούν προς το παρόν ορισμένες ειδικές κατηγορίες, όπως για παράδειγμα οι χρήστες συστημάτων με Windows XP.


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.