ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα αν δεν εκδώσει τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς.

Κλιμακώνεται η πίεση που ασκεί η Άγκυρα στην Αθήνα για την έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών που προσγειώθηκαν με πολεμικό ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη το Σάββατο (16/07), μία ημέρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Τούρκος πρεσβευτής Κερίμ Ουράς σήμερα, τόνισε, υψώνοντας τους τόνους, πως «δεν θα βοηθήσει τις διμερείς σχέσεις η μη επιστροφή των στρατιωτικών στην Τουρκία».


Μάλιστα, συνέχισε, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο την πίεση, υποστηρίζοντας ότι η Αθήνα δεν έπρεπε να είχε δώσει καν άδεια για να προσγειωθεί το ελικόπτερο με τους 8 στρατιωτικούς, παραβλέποντας το γεγονός ότι η χώρα μας δεν είχε επιλογή από τη στιγμή που είχε δηλωθεί «Mayday», δηλαδή ότι το ελικόπτερο βρισκόταν σε άμεσο κίνδυνο.



Είναι άξιο απορίας όμως το γεγονός, ότι η Άγκυρα πιέζει την Ελλάδα για την έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών ενώ θα έπρεπε να πιέζει το Βερολίνο αφού η "Κοιλάδα του Πεσαβάρ" δεν έχει κυριαρχία, δεν έχει σύνορα, δεν είναι Κράτος, δεν έχει σφραγίδα "Ελληνική Δημοκρατία". Προφανώς έχει σφραγίδα "Ελληνική μαλακία" και τον ηλίθιο και πανηλίθιο να παριστάνουν του κυβερνώντες στην Ελλάδα και να "τρώνε" σφαλιάρες έξω.


Ας πάει στην Μέρκελ λοιπόν ο Σουλτάνος να ζητήσει την έκδοση τους. Και το κακό σενάριο είναι οτι ο σουλτάνος ίσως να έχει αιτηθεί την έκδοση τους απο την "Ευρώπη Α.Ε" και η καγκελαρία να έχει αρνηθεί οπότε θα την πληρώσει η Ελλάδα την "νύφη".

Οι στρατιωτικοί μεταφέρθηκαν το πρωί της Τρίτης στην υπηρεσία ασύλου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η πρώτη καταγραφή των στοιχείων τους, στο πλαίσιο της προβλεπόμενης διαδικασίας για την εξέταση από την αρμόδια επιτροπή του αιτήματος χορήγησης πολιτικού ασύλου, το οποίο υπέβαλαν ηλεκτρονικά το βράδυ του Σαββάτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.